blitzmephi Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Ktoś może się podzielić info co do kompatybilność łożysk w tych szkieletach? Chodzi o zwykły v2 z miejscami na 8mm. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Hmmm.... no pasują łożyska 8mm :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Tak, ale słyszałem, że otwory są jakieś płytsze, zgadza się to? RA robi dedykowane łożyska 'low profile', stąd pytanie. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Hmmmm, nie... wszystko jest w normie. Jednak dobre, że zwracasz na to uwagę. Grubsze łożyska często powodują problemy z włożeniem szkieletu do body czy selektorem ognia. Łożysk Low Profile od RA nie miałem, więc się nie wypowiem, ale miałem zwykle kulkowe od nich i są naprawdę bardzo dobre i wytrzymałe. SP170, zębatki 16:1, silnik HT Krytac i Titan z pre-cockingiem nie robi na nich wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Hej, właśnie złożyłem swojego GB od RA, zwykły 8mm QSC. Łożyska siedzą cholernie ciasno, długo mi zeszło zanim je prosto wbiłem. Mało miejsca na podkładkowanie, praktycznie 2 podkładki użyłem. A łożyska to najzwyklejsze ślizgi od SHS (te z krzyżem). Poza tym żadnych problemów. Pierwszy GB z którego spust nie wypada :D Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Łożyska ślizgowe SHS do tego szkieletu to profanacja... Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Wiem, biję się w pierś. Po wypłacie zamawiam ceramiczne. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Nie zamawiaj bo Ci padną szybciej niż te SHS'y :D Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 A co w takim razie proponujesz do maksymalnie Sp150 przy batce 7.4? Quote Link to post Share on other sites
raw Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Podbijam. Gearbox jest świetny. Rzeczywiście, dysza 21.3 jaka jest zalecana jest zdecydowanie za długa. 20,4; 20,5 będą pasowały zdecydowanie lepiej. Po sprawdzeniu fps, skoki są minimalne. Mam problem, który usiłuje rozwiązać... jak dokręcam śrubę od kolby to mi spadają fps (ok. -30fps). Jak jest niedokręcona to jest wszystko OK. Widać, że naprężenia powodują nieszczelności. Czy macie jakieś patenty na kolbę (mam lr300PJ), żeby ją tak zamontować, żeby sztywno siedziała a jednocześnie nie dawała takich naprężeń obniżających fps-y? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Podbijam. Gearbox jest świetny. Rzeczywiście, dysza 21.3 jaka jest zalecana jest zdecydowanie za długa. 20,4; 20,5 będą pasowały zdecydowanie lepiej. Po sprawdzeniu fps, skoki są minimalne. Mam problem, który usiłuje rozwiązać... jak dokręcam śrubę od kolby to mi spadają fps (ok. -30fps). Jak jest niedokręcona to jest wszystko OK. Widać, że naprężenia powodują nieszczelności. Czy macie jakieś patenty na kolbę (mam lr300PJ), żeby ją tak zamontować, żeby sztywno siedziała a jednocześnie nie dawała takich naprężeń obniżających fps-y? Pozdro Podkładki pod śrubę, żeby nie musiała wchodzić tak głęboko. U mnie było podobnie, ale na chińskim szkielecie. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Podbijam. Gearbox jest świetny. Rzeczywiście, dysza 21.3 jaka jest zalecana jest zdecydowanie za długa. 20,4; 20,5 będą pasowały zdecydowanie lepiej. Po sprawdzeniu fps, skoki są minimalne. Mam problem, który usiłuje rozwiązać... jak dokręcam śrubę od kolby to mi spadają fps (ok. -30fps). Jak jest niedokręcona to jest wszystko OK. Widać, że naprężenia powodują nieszczelności. Czy macie jakieś patenty na kolbę (mam lr300PJ), żeby ją tak zamontować, żeby sztywno siedziała a jednocześnie nie dawała takich naprężeń obniżających fps-y? Pozdro Z innej beczki, jaki spring i ile fps? Quote Link to post Share on other sites
Tenlon Posted May 26, 2019 Report Share Posted May 26, 2019 W dniu 31.03.2018 o 16:45, wallop napisał: Nie zapewni. Sprawia masę problemów W jakim sensie sprawia masę problemów ? Stoję przed wyborem GB do body EA, a komora wbudowana w gb wydaje się całkiem dobrą opcją, nie muszę się martwić o osiowosc komory w stosunku do GB. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam. Możesz wyjaśnić jakie problemy stwarza ? Nie chcę sobie strzelić w stopę i wolę kupić raz, a dobrze Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 26, 2019 Report Share Posted May 26, 2019 Z doborem gumki i dyszy. Nie wiem jak teraz, ale wolę Retro Split bez komory. Komory RA są jak dla mnie beznadziejne. Quote Link to post Share on other sites
cardamon Posted November 23, 2020 Report Share Posted November 23, 2020 Cześć, mam pytanie. Na "zwykłym" gb od retro bez zintegrowanej komory mam niestety nieosiową replike, podkładkowanie chwytu i tylnej czesci nic nie daje, bo minimalny obrót blokują piny już na sztywno. Z boczną nieosiowością sobie poradziłem, zostało mi ok 0.5mm w pionie. Nie miałem w rękach gearboxa ze zintegrowanym HU, czy to połączenie jest na tyle sztywne, że trwale zniweluje zarówno nieosiowość pionową i poziomą rzędu ok. 0,5-1,0mm ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 24, 2020 Report Share Posted November 24, 2020 19 godzin temu, cardamon napisał: Cześć, mam pytanie. Na "zwykłym" gb od retro bez zintegrowanej komory mam niestety nieosiową replike A można spytać od czego body? W pewnym zakresie można to poprawiać, ale ograniczają nas właśnie piny. Quote Link to post Share on other sites
cardamon Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 O dziwo amelinowy Madbull, dziwne jest też to że GB od Systemy siedzi tam bardziej osiowo niż GB od Retro ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts