PabloMarinero Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Koledzy i koleżanki w związku z tym że moje łoże od m14 jest mocno popękane zwracam się z prośbą o jakieś namiary na stolarza lub osobę która mogła by wykonać dla mnie nowe łoże na wzór starego.Może jest tu osoba która miała podobny problem i podzieli się swoją wiedzą? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Kup od oryginału - i daj do przerobienia. Da się, i nie ma dużo roboty - moje będzie finito za tydzień - dwa (muszę poprawić jeszcze w kilku miejscach). Generalnie oryginał dajesz do nawiertu - a resztę rzeźbisz sam dłutem, pilnikami i młotkiem. Quote Link to post Share on other sites
PabloMarinero Posted February 7, 2017 Author Report Share Posted February 7, 2017 Dziekuje za radę ciekawa opcja tylko gdzie kupić takie łoże i zastanawiam się nad ceną a ta pewnie mała nie będzie.Oryginalne od g&g kosztuje chyba 700zł a dla mnie to trochę za dużo.Dlatego szukam tańszej opcji. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Łoża z ostrej szukaj na allegro, czasem da się trafić w rozsądnej cenie, w razie czego zostaje jeszcze ebay, ale to już sporo zachodu. Co do samej przeróbki - nie jest to operacja specjalnie trudna, ale za to czasochłonna. Najtrudniejsze jest zrobienie otworu pod silnik, bo trzeba wiercić pod kątem, a chwyt jest węższy niż w replice. Koszyk silnika ma ok. 30mm średnicy, a chwyt ok. 35-37mm (dokładnie już nie pamiętam). Ja wierciłem go wierłem łopatowym o średnicy 25mm, a później poszerzałem otwór dremelem. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Łoże ostre można kupić od 200zł do ok. 450zł. Tak przynajmniej zapamiętałem jak szukałem. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 http://allegro.pl/kolba-loze-m14-m1a-m305-wietnam-i6707030831.html#thumb/5 Quote Link to post Share on other sites
PabloMarinero Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Ślicznie dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts