AS_AS Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 (edited) Witam od maja ub.r posiadam replikę RK 01W . Znudziła mi się trochę ale na wiosnę będę strzelał. Postanowiłem zrobić malutki tuning. Gumka Guardera przezroczysta + (ewentualnie do tego teflon fix). Pytanie brzmi: Czy opłaca się kupić komorę cymy?http://www.taiwangun.com/komory-hop-up-2/metalowa-komora-hop-up-wraz-z-gumka-do-ak-cm?from=related&campaign-id=6. Proszę o rade. Jak coś to pisać Edited February 11, 2017 by AS_AS Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Ani trochę. Quote Link to post Share on other sites
AS_AS Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 Ani trochę. Czyli sama gumka z teflonowe? Quote Link to post Share on other sites
władek Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Wymień gumkę i zobaczysz jakie będą efekty. Na zasięgu i torze lotu na pewno zauważysz różnicę na plus. Co do firmy to ja kiedyś w moim boyiu miałem zieloną G&G w stok komorze, teraz podobno trochę się popsuły i jeśli miałbym kupować to wybrałbym czarną systemę. Quote Link to post Share on other sites
AS_AS Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 Wymień gumkę i zobaczysz jakie będą efekty. Na zasięgu i torze lotu na pewno zauważysz różnicę na plus. Co do firmy to ja kiedyś w moim boyiu miałem zieloną G&G w stok komorze, teraz podobno trochę się popsuły i jeśli miałbym kupować to wybrałbym czarną systemę. Czyli jaką gumkę? (zależy mi by byłą z TAIWANGUNU) Quote Link to post Share on other sites
władek Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Na taiwangun nie mają tych gumek i czemu akurat od nich? Quote Link to post Share on other sites
AS_AS Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 (edited) Na taiwangun nie mają tych gumek i czemu akurat od nich? Ponieważ chcę sobie na tej stronce kilka dupereli kupić (pyzatym nie chcę dużo na to dużo wydać) :google: :icon_razz2: :icon_exclaim:A wogóle co można też fajnego tego boyca kupić fajnego do 100zł Na taiwangun nie mają tych gumek i czemu akurat od nich? A wog Na taiwangun nie mają tych gumek i czemu akurat od nich? A ten Guaarder aż taki zły? Edited February 12, 2017 by AS_AS Quote Link to post Share on other sites
AS_AS Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 Wymień gumkę i zobaczysz jakie będą efekty. Na zasięgu i torze lotu na pewno zauważysz różnicę na plus. Co do firmy to ja kiedyś w moim boyiu miałem zieloną G&G w stok komorze, teraz podobno trochę się popsuły i jeśli miałbym kupować to wybrałbym czarną systemę. Cytuje Ja mogę popsioczyć. Systema w MP5 od JG na zmienionej dyszy o poprawnej długości pluła kulkami i były problemy z zablokowaniem kulki. Po zmianie gumki na czarnego Guardera wszystkie problemy znikły, replika do dziś dzień strzela. RK-12 Boyca, guma Systemy, reszta repliki stock, podawało po dwie kulki, zmiana na czerwonego Madbulla Sharka i przestało, strzela świetnie do dnia dzisiejszego. Systema ma krótszy kołnierz, może się nie zgrywać z kształtem czoła pewnych dysz. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Korzystałem z przezroczystego Guardera w CM 028 i problemów nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
AS_AS Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 (edited) Korzystałem z przezroczystego Guardera w CM 028 i problemów nie miałem. Marek dzięki Edited February 12, 2017 by AS_AS Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Wie ktoś jakiego typu cylinder jest w stocku? Pytam, bo zastanawiam się czy nie warto od razu wymienić przy zakupie tego kałacha Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Typ 1, albo 2. Ja bym nie ruszał. Wymieniałem na jakiś typ 2 ( czy 1 :D) od SHS i było gorzej niż w stocku. Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Czyli generalnie nic nie trzeba w nim zmieniać w gb od początku? Tym bardziej, skoro u krakmana ma metalowe łożyska i prowadnicę. Chciałbym go kupić stricte do CQB, i zastanawiam się czy lepiej wstawić sp90, czy sp100. Boję się że setka da więcej niż 350 fps :/ Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Na wszelki wypadek weź SP90. Mi na przykład M110 Guardera daje 420 fps. Więc jak pod cqb, to 90tka wystarczy. :) Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Ja w stocku miałem ok 360-380fps, a siedziała tam bodajże 120. Aczkolwiek stock nie zawsze jest szczelny ;) Cylinder typ 2. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts