Ilostmynick Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Witam mam problem z moim cm031b, mianowicie w czasie strzelania na semi co trzeci czwarty strzał nie ma reakcji. W sessie takim że naciskam spust i nic się nie dzieje, po ponownym naciśnięciu strzela itd. Czy wie ktos co to może być? Czy może to być problem samej baterii? Quote Link to post Share on other sites
DuNaL Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Sprawdź czy wsuwki na silniku się nie wysunęły Quote Link to post Share on other sites
Ilostmynick Posted March 5, 2017 Author Report Share Posted March 5, 2017 Sprawdziłem nie były wysunięte Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 (edited) Przebicie, mosfet, przepalone styki, silnik. Wyciągnij GB sprawdź czy kable całe, czy styki całe i w jakim stanie, czy wyciągnięty silnik nie ma problemu z pracą bez obciążenia. Edit: Rzuć jeszcze okiem w jakim stanie są plastiki kostki stykowej i czy spust prawidłowo o nie zahacza. Edited March 6, 2017 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
Ilostmynick Posted March 6, 2017 Author Report Share Posted March 6, 2017 Przebicie, mosfet, przepalone styki, silnik. Wyciągnij GB sprawdź czy kable całe, czy styki całe i w jakim stanie, czy wyciągnięty silnik nie ma problemu z pracą bez obciążenia. Edit: Rzuć jeszcze okiem w jakim stanie są plastiki kostki stykowej i czy spust prawidłowo o nie zahacza. No własnie problem w tem ze styki powinny byc dobre bo właśnie przed dwoma dniami wróciła z serwisu u GF i wymieniali tam kostke stykową Quote Link to post Share on other sites
Skurzef Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Z jedną kostką miałem taką przygodę, że przy pociąganiu za spust, ta jego część, która naciąga kostkę zamiast to robić wchodziła pod nią i podnosiła do góry zamiast przesuwać do przodu. Radzę pokombinować przy kostce o ile nie boisz się pracy na GB. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 (edited) Miałem podobny problem u siebie, z tym że na semi przestawał strzelać w ogóle i musiałem przełączyć na auto i nacisnąć spust. Rozwiązał się kiedy składałem replikę po wymianie gumki: selektor (przypadkiem) założyłem tak, że semi nie łapie, kiedy dźwignia wejdzie w dziurkę w body, tylko po przekręceniu do oporu. Poszło tak ze 200-300 strzałów bez problemu, wcześniej zacinka była po kilkunastu. Edited April 6, 2017 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts