piechnik78 Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Cześć Jestem całkowitym świeżakiem. Chciałbym rozpocząć przygodę z ASG , trochę czytałem i na początek wybrałem takie repliki : hk416 specna arms czy m4 evolution airsoft . Co polecacie. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 M4 EA jednoznacznie... Quote Link to post Share on other sites
piechnik78 Posted March 8, 2017 Author Report Share Posted March 8, 2017 mogę prosić o uzasadnienie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Ładniej wykonana. Specna to po prostu chinol nie urywający dupy. Flaki zawsze wymienisz, body już nie koniecznie. Quote Link to post Share on other sites
piechnik78 Posted March 8, 2017 Author Report Share Posted March 8, 2017 Dzięki za rozjaśnienie tematu. Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie mogę dostać m4 evolution airsoft. Przeszukałem większość sklepów internetowych i nigdzie nie ma. Czy trzeba je zamawiać , czy nadal są produkowane ? Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 (edited) http://zbrojownia.li...hp?cPath=23_176 Nie wiem jak inne sklepy. Na promocji masz krótką wersję SBR, w tej chwili tańsza o 150 ziko od wersji standardowej. Za te 150 złotych możesz kupić preclufę PPS 363 mm i tłumik, w którym ją ukryjesz (albo akumulator LiPo i ładowarkę). Jak masz większy budżet, to możesz sobie wziąć jakąś bardziej bajerancką wersję. Edited March 8, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Kubolakuba Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Ja natomiast mogę polecić Specne. Sam mam ich M4 i od ponad roku nie mam żadnych problemów, jedyne co to trzeba wymienić gumkę Hop-up bo ta stockowa jest słaba. Co do EA to się nie wypowiem, ponieważ nie miałem z tą firmą styczności Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Specna jest jak najbardziej ok, ale to jednak chinol i mając do wyboru w tej samej cenie EA nie ma się nad czym zastanawiać. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Trudny wybór. HK od Specny jest w miarę nowe na rynku, ale jest dobrym substytutem dla kogoś, komu marzy się fajne Hk, a nie stać go na VFC. Można łatwo zmieniać sprężynę, ale jest to raczej nie przydatne, jeśli w twojej okolicy nie ma żadnych miejsc do rozgrywania scenariuszy CQB. Posiadałem emke od Evolution Airsoft i powiem, że wykonanie to najwyższy poziom. Wszystko mega spasowane, nic nie lata. Nie jest pomalowana na czarno jak większość replik typu M4, ale body posiada brązowy odcień - z pewnością wyróżnia się w tłumie. Na spokojnie możesz wsadzić do stocka sprężynę M120/M130 - mi przez rok na takiej konfiguracji replika strzelała bardzo dobrze. Przy zamawianiu możesz od razu wrzucić sobie sprężynę do koszyka i poprosić sklep, żeby ci ją zmienił. Gumka do wymiany, ale to standard. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Mając do wydania 1000zł nawet bym sie nie patrzył na cokolwiek z oferty specny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts