xszeryfx Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 (edited) Witam wszystkich. Zaczynam przygode z ASG, kupiłem replikę CYMY CM.507. W komplecie mam magazynek HI. Po naładowaniu kulek, podkręceniu magazynka, w trybie strzału pojedynczego wszystko jest OK. W Trybie AUTO, przy ogniu ciągłym, z lufy kulki wylatują co drugi strzał. Po kilkunastu strzałach nie wylatuje żadna kulka, mimo ze magazynek podkręcam. Próbowałem na wszelkie sposoby. Ładowałem baterie 6 godzin, do magazynka sypałem różną ilość kulek. Nic nie pomaga. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Z góry dziekuję za pomoc :icon_wink: Edited April 15, 2017 by xszeryfx Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted April 16, 2017 Report Share Posted April 16, 2017 Jakie kulki? Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 16, 2017 Author Report Share Posted April 16, 2017 KILO9 0,25g, 6 mm. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 16, 2017 Report Share Posted April 16, 2017 Długo replikę masz? Może to sprężyna magazynka. Masz możliwość sprawdzić na innym? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 16, 2017 Author Report Share Posted April 16, 2017 Replikę kupiłem dosłownie parę dni temu, próbowałem na innym magazynku i nadal to samo... Słyszałem że może to być powód zbyt krótkiej dyszy? Gumka hop-up wygląda w porządku. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 16, 2017 Report Share Posted April 16, 2017 Masz możliwość odesłania repliki na gwarancję? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 17, 2017 Author Report Share Posted April 17, 2017 Gwarancja jest na 12 miesięcy, gearboxa nie rozkręcałem więc pewnie nie mam innego wyjścia. Myślałem że ktoś miał podobny problem, bo taiwan ma 14 dni na zagladnięcie do tej repliki. A zalezy mi na czasie bo w przyszłą sobotę mam już strzelanke. No ale najwidoczniej jedyne rozwiązanie to wysłanie tej repliki na gwarancje ;) Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Jeśli masz parcie na strzelankę to jedź i baw się ogniem pojedynczym ;) to też ma swój klimat - jest trochę trudniej przez co więcej musisz kombinować. Objawy przypominają trochę problem z opóźniaczem popychacza dyszy, a dokładnie jego brakiem, aczkolwiek przy stocku to nie powinno robić aż takich problemów. Replikę zdecydowanie oddaj na gwarancję. Po za tym jeśli jest nowa, to zastanów się czy nie lepiej będzie od razu ją zostawić u nich, dopłacić kilka zł i kupić CM.028 http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-028a-tactical?from=listing&campaign-id=14 Z nią dłużej pobiegasz bezawaryjnie. Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 W takim razie replikę oddaję dziś na gwarancję, dziękuję wszystkim za pomoc i zaangażowanie :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 A takie pytanie, próbowałeś sprawdzać na midcapie? jeśli nie masz możliwości, nakręć hicapa i strzelaj trzymając replikę do góry nogami. Jeśli problem ustąpi, winny jest mag Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Tak, próbowałem na kilku magazynkach, do góry nogami też próbowałem niestety nic to nie pomogło. Teraz pozostaje tylko nadzieja że serwis uwinie się z tym jak najszybciej :) Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 27, 2017 Author Report Share Posted April 27, 2017 PS. Rozwiązanie problemu było bardzo proste ;) Byłem w serwisie z repliką i powiedzieli mi żeby użyć sprayu silikonowego. Wszystkie problemy minęły jak ręką odjął ;P Jak to mówią, najciemniej pod latarnią :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts