Arpel Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Czołem! :) Mam 12 lat i... chciałbym zacząć bawić się w ASG.. Aktualnie swoich pieniędzy mam około pięciuset (od rodziców nie chcę zbytnio brać..) więc do tej kwoty szukałem też jakiejś repliki oraz okularów ochronnych i znalazłem kilka ciekawych replik, natomiast przeglądając internet dalej natrafiłem na kilka ogłoszeń, w których osoby sprzedają (używane) zestawy posiadające m.in: Cymę 048, magazynki, maski typu Stalker, kulki, okulary, kapelusze i jeszcze kilka innych podobnych rzeczy.. WIĘC MOJE PYTANIE JEST TAKIE: Czy opłaca się kupić taki używany zestaw i czy w ogóle takie aukcje są możliwe? Nie chciałbym kupić za 400 złotych takiego super extra hiper zestawu i po dostarczeniu paczki dostrzec zepsutą replikę... Chciałem kupić AGM 003 jako pierwszą replikę, ale z tego co zdążyłem wyczytać aktualna seria jest nic nie warta i po jednej strzelance potrafi się zepsuć.. Wiem, że 500 złotych to nie dużo jak na ASG, ale wydaje mi się, że jak na 12 latka też nie mało.. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Z używanymi różnie bywa i ciężko cokolwiek doradzić. Jeśli chodzi o nowe repliki i podoba Ci się AK to za około 400zl kupisz cm028. Ja osobiście na Twoim miejscu poczekalbym, zaoszczędził trochę więcej kasy i wybrał rk10s od Boyi, na forum jest dużo tematów na temat tej replik, poczytaj :) obecnie możesz ją kupić za 675zl http://www.asg.warszawa.pl/airsoft/repliki-asg/elektryczne/karabiny-szturmowe/p,rk-10s-boyi,52470.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Arpel Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 (edited) Szczerze to nie chodzi mi wcale o wygląd :/ Moim zdaniem wygląd repliki totalnie nie jest ważny, tylko tyle by była sprawna i dobra. Dzięki za propozycję.. jeszcze pomyślę o tym. Edited April 18, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Myślę że moje propozycje w tym przedziale cenowym są dobre, ale może ktoś inny się jeszcze wypowie:) Możesz też pomyśleć o tańszej wersji rk10 http://www.asg.warszawa.pl/airsoft/repliki-asg/elektryczne/karabiny-szturmowe/p,rk-10-boyi,52469.html Cena niższa, ale wykonanie gorsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Arpel poczytaj poradniki. Jest w nich dużo informacji i na 100% coś ci podpowiedzą. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Kupowanie nowej cymy 0.28 za 400 to największa głupota jak za 500 można mieć większość modeli rk boyi gdzie mamy stalowe korpusy metalowe części i drewno. W tym przedziale masz jeszcze g36 i mp5 JG Quote Link to post Share on other sites
Arpel Posted April 19, 2017 Author Report Share Posted April 19, 2017 Okej, dziękuję.. chyba już się zdecydowałem.. lepiej dopłacić i mieć tego rk boyi.. obejrzałem kilka filmow i strzela fajnie.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts