Tankelelee Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Witajcie ponownie :icon_razz2: Przychodzę do was z pytaniem czy te okulary są dobre? (OKULARY BALISTYCZNE FASTLINK - VAPOR SHIELD ANTI-FOG CLEAR) Jak dobrze wiemy oczy dwa razy nie rosną a ja wolałbym umierać z kompletem oczu ale zarazem nie wydam na okulary 300zł :P (Na forum szukałem tych okularów lecz nic o nich nie znalazłem więc albo nie umiem szukać albo ich po prostu nie było :D) Link: http://www.taiwangun.com/gogle-okulary/okulary-balistyczne-fastlink-vapor-shield-anti-fog-clear?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Nie. Zainwestuj w coś bezpiecznego... ESS... Bolle... http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_502&products_id=7537&name=ESS_-_ICE_One_Clear_-_740-0005 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_502&products_id=9627&name=ESS_-_Crosshair_One_Clear_-_EE9014-07 Wybacz, ale drażni mnie fakt że ludzie wywalają kilkaset, a nawet tysiące zł na repliki, a są tak aroganccy i <wstrzymam się> żeby zaoszczędzić te 50-100zł na okularach.. Według mnie oczy są ważniejsze niż "szczela działo pif paf bum bum". Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Nie. Zainwestuj w coś bezpiecznego... ESS... Bolle... http://www.specshop....lear_-_740-0005 http://www.specshop....ear_-_EE9014-07 Wybacz, ale drażni mnie fakt że ludzie wywalają kilkaset, a nawet tysiące zł na repliki, a są tak aroganccy i <wstrzymam się> żeby zaoszczędzić te 50-100zł na okularach.. Według mnie oczy są ważniejsze niż "szczela działo pif paf bum bum". Zaproponowane przez Ciebie okulary spełniają te same normy co Fastlinki Edge Tactical zalinkowane przez Tankelelee. Okularki Edge są atestowane i ich recenzję (dokładnie tego modelu z innym kolorem szkieł) znajdziesz na WMASG. Quote Link to post Share on other sites
Tankelelee Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Zaproponowane przez Ciebie okulary spełniają te same normy co Fastlinki Edge Tactical zalinkowane przez Tankelelee. Okularki Edge są atestowane i ich recenzję (dokładnie tego modelu z innym kolorem szkieł) znajdziesz na WMASG. Czyli jednym słowem mogę normalnie kupić te Fastlinki? :D Quote Link to post Share on other sites
Ayyon Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Tylko ich nie "testuj" czyli nie wal z przyłożenia. Wszystkie normy i certyfikaty dotyczą tylko nieuszkodzonych okularów. Po takim strzale zostaje naruszona budowa szkiełka, co może skutkować tym, że gdy kulka uderzy w okulary podczas prawdziwej gry, mogą nie wytrzymać, np. odprysk poleci w oko. Quote Link to post Share on other sites
Tankelelee Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Tylko ich nie "testuj" czyli nie wal z przyłożenia. Wszystkie normy i certyfikaty dotyczą tylko nieuszkodzonych okularów. Po takim strzale zostaje naruszona budowa szkiełka, co może skutkować tym, że gdy kulka uderzy w okulary podczas prawdziwej gry, mogą nie wytrzymać, np. odprysk poleci w oko. Okej :D Na początku i tak nie będziemy strzelać do siebie z jakichś potężnych broni tylko jakieś AGMy i później jakieś giety od JG :P Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Nie zaufał bym tym okularom - bez szans. Tym bardziej mając świadomość że nie wymieni się wizjera po tym jak dostanie jedną kulką... Jak dla mnie totalną głupotą jest kupowanie repliki za 500zł+ i przyoszczędzenie 100zł na ważniejszej ochronie wzroku. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Wyjaśnij proszę dlaczego byś im nie zaufał, poza argumentem, że to TG jest dystrybutorem. A w zasadzie nie TG, tylko GunsHelp. Quote Link to post Share on other sites
Tankelelee Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Nie zaufał bym tym okularom - bez szans. Tym bardziej mając świadomość że nie wymieni się wizjera po tym jak dostanie jedną kulką... Jak dla mnie totalną głupotą jest kupowanie repliki za 500zł+ i przyoszczędzenie 100zł na ważniejszej ochronie wzroku. Ale powiedz mi gdzie ja napisałem że na replikę wydam ponad 500zł teraz? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Okularki spełniają normy wytrzymałościowe co jest potwierdzone dwoma atestami. Tylko że okulary są pewne do pierwszego trafienia. Potem to niestety może być różnie i używanie takich okularów to już osobiste ryzyko . Nawet dla trafień z replik o niskiej mocy. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 Ale to dotyczy każdych okularów i gogli, niezależnie od producenta i ceny. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 I tu wchodzi w grę doświadczenie środowiska. Okulary popularne są popularne m.in. dlatego, że nikt o nich nie napisał (lub bardzo rzadko się zdarzają takie opinie), że wytrzymały jedno trafienie, a przy drugim już pękły. Zazwyczaj te popularne wytrzymują dużo. Natomiast w przypadku niepopularnych takich doświadczeń nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Tankelelee Posted April 23, 2017 Author Report Share Posted April 23, 2017 (edited) Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zaryzykuję i kupię :icon_biggrin: Zobaczymy ile wytrzymają, najwyżej się już nigdy nie zobaczymy (hehe). Edited April 23, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts