mareq Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 Odnośnie wagi: MP5 jest lekkie tylko w plastiku. Jak do swojego JG dałem metalowe body i cymowską konwersję RIS to moja piątka miała 4kg i tutaj byle M4 będzie dużo lżejsze. Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 Gwint 14mm. Tylko chodzi o tłumik płomieni, nie dźwięku- przynajmniej w moim przypadku, tylko że ja nie mam Kurza ale MP5 z wysuwaną kolbą. Zanim cokolwiek się kupi to lepiej pomierzyć, zrobić nawet jakąś atrapę z papieru i zobaczyć czy będzie się podobało. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 2, 2017 Author Report Share Posted June 2, 2017 (edited) Witam:) Dorwałem prawie za darmo takie oto cudo. W zasadzie GB i komora HU na foto, jak poskładam to dorzucę foto całości. MP5 - producent? Ktoś może pomóc? http://uploadfile.pl...286---ham8.html http://uploadfile.pl...287---das1.html Edited June 2, 2017 by szymo86 Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Miałem tak w JG ale krótko bo zmieniałem okablowanie. Pamiętam jednak tę mini Tamiyę. Nie wiem jednak czy inni producenci nie stosują takiego samego patentu. Na pewno nie miałem takiego rozwiązania w cymie 027 no i tam GB jest czarny. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 2, 2017 Author Report Share Posted June 2, 2017 Dzięki za odpowiedź. Na GB jest plomba Krakmana, z filmików które obejrzałem, to przy rozbiórce wygląda podobnie do JG. W dodatku z tyłu GB jest dziurka jakby do regulacji nacisku sprężyny, niestety nie mam teraz imbusa, żeby pokręcić. Co prawda kilka rzeczy się posypało przy rozkręcaniu (np. kolba), ale jak na 75 zł to w sumie nie ma źle:P A no tak, nie strzela ogniem pojedynczym, ale za to ma niezłego rofa, wali chyba lepiej niż moja gieta. Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Nie ma tam regulacji, ten otwór umożliwia umieszczenie poprzez niego wkrętaka/ jakiegoś pręta aby przytrzymać prowadnicę przy demontażu GB. Jak Krakmany to raczej JG... Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 2, 2017 Author Report Share Posted June 2, 2017 Aaaaaaaaaaaaa:) no to gitara. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts