k3maryszek Posted May 21, 2017 Author Report Share Posted May 21, 2017 Ogólnie to Beretta kosztuje ok. 200 a Glock 210 ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 21, 2017 Report Share Posted May 21, 2017 A będzie ci miał kto to obejrzeć po zakupie? Allegro nie daje gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
k3maryszek Posted May 21, 2017 Author Report Share Posted May 21, 2017 Czyli lepiej Berettę? Pisząc o Beretcie mam na myśli tą od KJW. Quote Link to post Share on other sites
k3maryszek Posted May 21, 2017 Author Report Share Posted May 21, 2017 A kulki kilo9 będą dobre? Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Do czego? Ja długo w ASG nie siedzę ale zanim podjąłem jakieś kroki dotyczące zakupu replik to przez kilkanaście dni czytałem forum. Więcej samodzielności, naprawdę jest dużo tematów dotyczących wielu replik z podaniem plusów i minusów (oczywiście zależy to od indywidualnych zapatrywań ale jeśli chodzi np. o awaryjność to ciężko to będzie zaliczyć do minusów). I odnajdziesz tematy o replikach pistoletów, i o PMach, i szturmówkach i nawet o kulkach, o które pytasz. A może być i tak, że po kilka razy będziesz zdanie zmieniał. Naprawdę, dział dla początkujących i mających rozterki co do repliki to podstawa. A wybierz to co Ci się podoba. Musisz tylko po lekturze ustalić swoje kryteria wyboru. :-) Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 (edited) Berety od KJW... jakie są różnice pomiędzy M92F z tłumikiem i bez tłumika (poza tym że jedna ma tłumik a druga go nie ma)? Z tego co widzę na zdjęciach, to ta z tłumikiem ma szynę na latarkę i inną rękojeść więc pojawia się pytanie, czy wewnątrz też są jakieś różnice? http://www.taiwangun...soft-pistol-kjw http://www.taiwangun...-gas-pistol-kjw Czy ten tłumik faktycznie tłumi dźwięk? Edited June 5, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Ta z "tłumikiem" tak właściwie go nie ma. W atrapie tłumika jest przedłużka lufy wewnętrznej. Daje to według opisu przyrost FPS. Zobacz sobie, że w opisie repliki masz podane 2 długości lufy i 2 prędkości wylotowe. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 (edited) No ok. A co jeśli chciałbym mieć tłumik który faktycznie tłumi? Do tej bez tłumika da się dołożyć (nie ma gwintu), czy muszę wziąć tą z tłumikiem i tłumik wymienić na inny? Jeśli nie tędy droga, to jaką mógłbym kupić replikę, by móc ją mieć z tłumikiem? Edited June 5, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Dlaczego upierasz się na ten tłumik? I tak nie pozbędziesz się hałasu od ruchu zamka i wylotu gazu zyżytego na ruch zamka. Dobry tłumik coś tam da ale nie oczekuj cudów. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Dlaczego upierasz się na ten tłumik?Żeby ciszej strzelać?Czyli jeśli chciałbym coś cichego to najlepiej bez BB i bez ruchomego zamka? Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 W lesie raczej rzadko będziesz miał okazję do takiego podejścia przeciwnika aby "utłuc" kilku bez zdradzenia swojej pozycji. A w CQB raczej chodzi się cicho i odległości są tak niewielkie, że musiałbyś wejść komuś na tyły aby Cię nie zauważono (chociaż w zależności od miejscówek trafiają się ciemne miejsca ale i tak zdradzisz swoja pozycję po pierwszym strzale i żaden tłumik nie pomoże). Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Przekonałeś mnie. Pozostaje jeszcze kwestia podczepiania latarki. W wersji bez tłumika nie ma szyny pod lufą? Da się jakoś inaczej podpiąć? Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Da się kupić szynę do M9, która trzyma się na osłonie spustu, kwestia poszukania po sklepach. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Co do Kilo9....u mnie w G36 Boyi i MP5 Galaxy tną sie na całego. Ale kumpel używa w m4 (chyba specny) i działa ok. Z tańszych Rocketsy Platinum dają radę, Professional nie bardzo. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Aczkolwiek STTI M9 strzela wszystkim;) z tym, że im lepsze kulki, tym lepiej lecą ;) Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts