PDexter Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 (edited) Na gunfire pojawiło się to coś i muszę przyznać, że sam się zastanawiam czy nie kupić. Nowa najtańsza replika ze standardowym gearboxem? Nigdy wcześniej bym nie tknął nawet Dragonów, Spartaków czy innych "jednorazowych kałaszków", ale muszę przyznać, że ze wszystkich AK poniżej bojców wygląda najbardziej obiecująco; jedyne plastikowe części to atrapy drewna, chwyt pistoletowy i korpus, cała reszta to metal, z czego, co najważniejsze, pokrywa zamka i uchwyt do zawieszenia stalowe. Ciekawi mnie co Wy macie do powiedzenia na temat "tego czegoś". Edited May 29, 2017 by PDexter Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Konkurencja dla cm028? :P Ja chciałbym tylko zauważyć, że w zestawie nie ma baterii i ładowarki, a to już zwiększa trochę koszt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted May 29, 2017 Author Report Share Posted May 29, 2017 Jak dla mnie - podejrzewam, że jak i dla większości - to jest plus. Nie ma beznadziejnego nimha z prostownikiem, które z jednej strony szkoda wyrzucać, a z drugiej nie są w ogóle potrzebne w erze lipoli :). Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Dlatego napisałem, że może to być konkurencja dla cm028. Doliczając cenę baterii i ładowarki mamy podobną cenę replik. Pojawia się tylko jedno pytanie....czy warto ryzykować? Czy lepiej kupić sprawdzoną cyme? Ja osobiście wybrałbym drugą opcję :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted May 29, 2017 Author Report Share Posted May 29, 2017 Wysłałem zapytanie do sklepu co do standardu podzespołów, jeżeli wszystko jest kompatybilne z innymi, znanymi ak, prawdopodobnie zmarnuję te 280 złotych :D Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Mam nadzieję, że jednak nie będą to zmarnowane pieniądze:) Daj znać jak odpiszą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted June 1, 2017 Author Report Share Posted June 1, 2017 Więc dostałem odpowiedź od gunfire, twierdzą, że wszystkie części są standardowe w systemie TM. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Ja bym tam brał. Bo co w zasadzie jest więcej metalowego w cm.028? Muszka i szczerbinka? Obawiałbym się jedynie o mocowanie kolby. Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Gunfire ma teraz cm028 za 363zl. Chyba bym nie ryzykował :) Cyma teoretycznie ma więcej FPS. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts