TomekP_111 Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Chcę nabyć drogą kupna replikę Beretty M9. Zastanawiam się nad replikami dwóch firm TM oraz Umarex. Ceny replik tych firm są porównywalne. TM wiem, że to legenda ale jednak wykonane z ABS'u. Umarex jest metalowy i przez to znacznie cięższy. Pytanie zasadnicze dotyczy jakości wykonania tych replik. Czy Umarex wykonany z metalu może posłużyć dłużej/tyle samo co TM ? Repliki są dostępne tylko w necie, więc nie mam jak ich porównać :( Pytanie pomocnicze. Może jest na Forum miłośnik replik beretty i mógłby też polecić konkretny model, bo obydwaj producenci mają po kilka wersji TM M9 Tactical Master, M92F, M9A1 Umarex M9 i M92FS Po zakupie klocka G17 WE i wymianie/dokupieniu/poprawie kilku rzeczy, chciałbym tym razem kupić coś co po wyjęciu z pudełka (o ile to możliwe) sprawi radość swoim - wyglądem (oznaczenia, dokładność wykończenia), - kulturą pracy (brak konieczności naprawiania nowego urządzenia) - celnością na 10m (na G17 uzyskuje skupienie rzędu 13 cm). Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted May 30, 2017 Report Share Posted May 30, 2017 MAM TOKIO MARUI TACTICAL MASTER I TECHNICZNIE JEST SUPER, ZERO PROBLEMÓW ALE JEST LEKKA I "PLASTICZANA" ALE MI TO NIE PRZESZKADZA BO WOLE MIEC NIEZAWODNĄ NIZ METALOWĄ I NIE WIADOMO KIEDY SIE ZEPSUJE. CELNOSC JEST SUPER, ZASIEG OK JAK NA MALE FPSY JAK TO TOKIO MARUI Quote Link to post Share on other sites
TomekP_111 Posted June 2, 2017 Author Report Share Posted June 2, 2017 Orientuje się ktoś z obecnych na Forum czy Umarex jest robiony przez KSC ?? Czy te dwa modele mają ten sam System 7 w środku ? http://shop.ehobbyasia.com/ksc-m9a1-rail-frame-full-metal-gbb-pistol-system-7-1.html https://gunfire.pl/product-pol-1152199651-Replika-pistoletu-typu-BERETTA-M9-BlowBack-GGB.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts