Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

608 [JG] (G36) - regulacja FPS

Recommended Posts

Witam. Dosyć nie dawno kupiłem replikę 608 z jakże popularną regulacją fps. Postanowiłem się tą regulacją pobawic i to był cios w kolano - troche za mocno przeregulowałem, silnik nie miał siły napędzać tak napiętej sprężyny i strzelił bezpiecznik, replika przestała działać. Zauwazylem to, odkręciłem szybko sprężyne i wymieniłem bezpiecznik. Ożyła. Dodam tylko jeszcze, że regulowałem, aż poczułem opór i przekręciłem dwa razy z powrotem, aby sprężyna nie była aż tak napięta (co i tak niczym dobrym nie zaskutkowalo, jak widac). I stąd moje pytanie - jak regulować fps w tej replice tak, aby bezpiecznik znowu nie strzelił i drugie pytanie - czy w związku z tym zdarzeniem mogło coś ucierpieć? Przed zniszczeniem bezpiecznika wystrzelilem jakies pół midcapa burstem.

Wiem, że zachowałem się głupio, jednakże nie miałem zielonego pojęcia jak długo mam wkręcać sprężyne. Panowie z taniemilitaria na swojej prezentacji kręcili, aż poczuli wyraźny opór - zrobiłem tak samo jednak mi coś nie "pykło"

Jak zadziałał bezpiecznik to nie powinno się nic więcej uszkodzić. Może w twojej replice jest sprężyna o zbyt gęstych zwojach i jak ją jeszcze za mocno ścisnąłeś śrubą regulacyjną, to w momencie strzału zablokowała tłok. Chińskie repliki to jednak trochę loteria z tym co jest w środku. Proponuję na razie nie likwidować bezpiecznika i nie dokręcać regulacji na maksa bo sprężyna się szybko ubije i zysk fps będzie tymczasowy.