malin2k2 Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Trackery mają klasę B (dokładniej BT), mam dwie pary tych okularów a właściwie okularo-gogli bo w zestawie masz gumę jak w goglach i wyjmowaną uszczelniającą wkładkę z pianki. Są naprawdę w porządku jak za tę cenę. Quote Link to post Share on other sites
Mercury666 Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Trackery mają klasę B (dokładniej BT), mam dwie pary tych okularów a właściwie okularo-gogli bo w zestawie masz gumę jak w goglach i wyjmowaną uszczelniającą wkładkę z pianki. Są naprawdę w porządku jak za tę cenę. Skoro tak mówisz przyjrzę się temu bliżej bo wyglądają fajnie. Dzięki wielkie za Info. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 19, 2017 Author Report Share Posted June 19, 2017 Mam pytanko w sprawie mojego KWA, jaki polecacie sklep z częściami do rozbudowy, chodzi na przykład o ewentualne wydłużenie lufy do wersji KR12, jakieś inne kolby itp. ? Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 Popatrz na gotowe propozycje tuningu na asgshopie. Jeżeli chcesz ulepszać kwa to musisz iść w części najwyższej jakości, bo KWA jest bardzo dobrze wykonane już w stocku. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 Po analizie dochodzę do wniosku, że jednak wydłużanie lufy nie ma chyba sensu i lepiej zainwestować w jakąś porządną precyzyjną lufę wewnętrzną, i tu się pojawia pytanie , otóż ori ma 198 mnie ale nigdzie takiej nie znalazłem i jedynie pozostaje montaż 200 mm , raczej to nie będzie stanowiło problemu? Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 Co polecicie, Prometheus 6.01 ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Co polecicie, Prometheus 6.01 ? Prometheus jest 6.03 i to jest dobra lufka ale przy 200mm długości nie oczekuj skupienia jak ze snajperki. Te 2mm różnicy długości nie jest żadnym problemem. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 Prometheus jest 6.03 i to jest dobra lufka ale przy 200mm długości nie oczekuj skupienia jak ze snajperki. Te 2mm różnicy długości nie jest żadnym problemem. A coś z 6.01 ? Wiem że nie ma co oczekiwać, chciałbym tylko poprawić to co fabryka dała, Przy montażu lufy jaką dobrą gumę brać od razu? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Jak chcesz dobrą lufę 6.01 to PDI ale nie z serii Raven. Różnica w cenie spora. W snajperkach PDI jest trochę lepsze od Prometheusa ale nie jest to różnica kolosalna, więc pewnie przy tak krótkiej lufie będzie niemal niezauważalna. Tylko teoretyzuję, bo nie próbowałem nawet krótkich luf tych producentów. Co do gumek to zdania są strasznie podzielone. Sam osobiście po prostu w każdej replice testuję kilka gumek i zostawiam tą która się najlepiej spisuje. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 Jak chcesz dobrą lufę 6.01 to PDI ale nie z serii Raven. Różnica w cenie spora. W snajperkach PDI jest trochę lepsze od Prometheusa ale nie jest to różnica kolosalna, więc pewnie przy tak krótkiej lufie będzie niemal niezauważalna. Tylko teoretyzuję, bo nie próbowałem nawet krótkich luf tych producentów. Co do gumek to zdania są strasznie podzielone. Sam osobiście po prostu w każdej replice testuję kilka gumek i zostawiam tą która się najlepiej spisuje. Problem w tym, że z pdi nie trafiłem żadnej lufy 200 mm lub coś zbliżonego, chyba nie produkują takich krótkich, wygląda na to, że lufa będzie musiała zostać stock, chyba że kiedyś przyjdzie pomysł wydłużenia, ale to chyba mija się z celem, bo kosztami może dosięgnąć całego nowego karabinu... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Takie uroki tuningu. Sam czasem kosztuje kilka razy więcej niż sama replika a przy próbie sprzedaży cenę repliki podnosi w niewielkim stopniu. Czasem wystarczy wymienić gumkę i zmienić kulki na lepsze i nawet cięższe. Ile masz teraz fps, jakich kulek używasz i jaki masz typ cylindra w GB? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Zoom3r do takiego rozpylacza lufa 6.01 to bezsens. Dobre 6.03 i dobre kulki wystarczą. Z drugiej strony o ile się orientuję ( a o tych KWA nie wiem zbyt dużo) do twojej przyszłej repliki wkładają dość przyzwoite lufy. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 (edited) <p> Takie uroki tuningu. Sam czasem kosztuje kilka razy więcej niż sama replika a przy próbie sprzedaży cenę repliki podnosi w niewielkim stopniu. Czasem wystarczy wymienić gumkę i zmienić kulki na lepsze i nawet cięższe. Ile masz teraz fps, jakich kulek używasz i jaki masz typ cylindra w GB? Nie mierzyłem, bo nie mam jak, kulki 0.2 PSBP, gearbox seria <span style="color: #000000"> Edited June 21, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 (edited) Zoom3r do takiego rozpylacza lufa 6.01 to bezsens. Dobre 6.03 i dobre kulki wystarczą. Z drugiej strony o ile się orientuję ( a o tych KWA nie wiem zbyt dużo) do twojej przyszłej repliki wkładają dość przyzwoite lufy. Ale pytanie czy 6.03 jest warte zachodu w porównaniu z dobrym stockowym 6.05 ? Bo karabin sam w sobie jak dla mnie jest dość celny i powtarzalny. Edited June 21, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 KWA ma bardzo dobre stockowe lufy porównywalne do luf precyzjnych ze średniej półki (czyli nieco gorsze od promyka). Jakiejś mocno wyrazistej zmiany po wymianie nie zauważysz. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 (edited) KWA ma bardzo dobre stockowe lufy porównywalne do luf precyzjnych ze średniej półki (czyli nieco gorsze od promyka). Jakiejś mocno wyrazistej zmiany po wymianie nie zauważysz. Dzięki za odpowiedź, czyli zmiana lufy nie ma sensu. W takim razie zostaje inwestowanie w akcesoria. Więc następne pytanie, jaki dobry kolimator? Bo ten za 50zł to padaka, lepiej już celować muszką. I drugie: mosfet ? I jeśli tak to jaki? Widziałem na przykład takie z funkcją wstępnego napinania tłoka, ale to chyba nie jest zbyt dobre dla gearbox'a. Edited June 21, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 (edited) Mile widziana funkcja blokady pustych strzałów. Edited June 21, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 To już ( i koli i mosfet) zależy tylko od przewidzianych funduszy. Moim zdaniem optyka powinna być dobra, a dobra tania nie jest. Z drugiej strony na rynku jest już taka ilość sprzętu że zawsze coś dopasujesz. Moim ( powtarzam moim) zdaniem warta uwagi jest firma Delta Optical. W temacie mosfetów to w zasadzie używam konstrukcji kumpla i jestem zadowolony ale firma Gate zbiera niezłe opinie. Natomiast co do samego tuningu polecam wgryzienie się w dział tuningowy. Tu nie jest na to miejsce. A przy okazji to już służbowo poproszę cię o przyglądanie się temu jak piszesz. Mam dość roboty z poprawianiem nawet kropek więc mogę zacząć być złośliwy. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 To już ( i koli i mosfet) zależy tylko od przewidzianych funduszy. Moim zdaniem optyka powinna być dobra, a dobra tania nie jest. Z drugiej strony na rynku jest już taka ilość sprzętu że zawsze coś dopasujesz. Moim ( powtarzam moim) zdaniem warta uwagi jest firma Delta Optical. W temacie mosfetów to w zasadzie używam konstrukcji kumpla i jestem zadowolony ale firma Gate zbiera niezłe opinie. Natomiast co do samego tuningu polecam wgryzienie się w dział tuningowy. Tu nie jest na to miejsce. A przy okazji to już służbowo poproszę cię o przyglądanie się temu jak piszesz. Mam dość roboty z poprawianiem nawet kropek więc mogę zacząć być złośliwy. Dział tuningowy studiuję co chwila, ale jak wiadomo jak wybór jest za duży to potem nie wiadomo co wybrać, dla tego wolałem zapytać samemu. Ok, przepraszam, będę się bardziej starał, to pierwsze forum na którym spotykam się z taką dbałością o pisownię:P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Zostaw te kulki. Nawet jakbyś miał 350fps to zacznij używać 0,25. Poprawi ci się skupienie i zasięg skuteczny. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Dział tuningowy studiuję co chwila, ale jak wiadomo jak wybór jest za duży to potem nie wiadomo co wybrać, dla tego wolałem zapytać samemu. I tu też dostaniesz taką ilość informacji że zgłupiejesz ;P Masz dwa wyjścia. Albo sam wybierasz i uczysz się na swoich błędach, albo szukasz zaufanego serwisanta który podpowie i nauczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts