camils14 Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Witam, kupiłem ten: http://www.taiwangun.com/tlumiki-dzwieku-2/tlumik-dzwieku-typ-aac-spr-scr-h-black?from=listing&campaign-id=19 tłumik dźwięku, który był w zestawie z tym: http://www.taiwangun.com/tlumiki-plomienia-2/tlumik-plomienia-typ-aac-blackout?from=listing&campaign-id=19 tłumikiem płomienia, i problem jest taki że ten tłumik płomienia jest za mały na lufę wewnętrzną. Lufa wewnętrzna to pjtowski stock. Da się coś zrobić żeby to się razem spasowało? Czy to może winna jest lufa, i po wymianie na promyka będzie wszystko grało? Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Chodzi o to, że lufa wewnętrzna nie chce przejść przez tłumik płomienia? Spójrz przez tłumik, może to wina nieudanego odlewu, co możesz łatwo spiłować/przewiercić. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 (edited) Sprawdziłem na kilku lufach - promyka niestety nie mam - wygląda na to, że to standard w przypadku tego tłumika i brakuje nieco przestrzeni na lufę. Trzeba będzie rozwiercić. Edited June 7, 2017 by zbojcerz_hegemon Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Mozliwe, że tłumik płomienia nie ma wywierconego otworu na lufę do końca. W mojej giecie mam wrażenie, że tłumik płomienia ma tak właśnie. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Imadło, wiertarka i wiercisz. Ale czy nie lepiej bylo zamontować sam tłumik dźwięku, po co dawać tłumik płomienia skoro zakrawa go ten dźwięku? Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 (edited) Mozliwe, że tłumik płomienia nie ma wywierconego otworu na lufę do końca. W mojej giecie mam wrażenie, że tłumik płomienia ma tak właśnie. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Imadło, wiertarka i wiercisz. Ale czy nie lepiej bylo zamontować sam tłumik dźwięku, po co dawać tłumik płomienia skoro zakrawa go ten dźwięku? Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Tłumik dźwięku, w tym przypadku, jest nakręcany na zewnętrzny gwint tłumika płomienia. Taki patent. Można sobie wybrać. Edited June 7, 2017 by zbojcerz_hegemon Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 To i tak taniej bylo kupić sam "normalny" tłumik dźwięku. Trzeba dalej rozwiercic miejsce na lufę i tyle. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
camils14 Posted June 13, 2017 Author Report Share Posted June 13, 2017 No byłoby taniej, ale taki tłumik mi się podoba, a tu liczy się tylko wygląd. Jutro pojadę do krakmana i zobaczę na innym, jeśli mi wymienią. Quote Link to post Share on other sites
camils14 Posted June 14, 2017 Author Report Share Posted June 14, 2017 Byłem w krakmanie i rozwiercili mi środek, tak że wszystko już gra i temat jest do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts