Stalker73 Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Witam, kupiłem dla syna Spartaca SRT03. Przy strzelaniu otwiera się (ale nie zawsze) klapka wyrzutnika łusek. No niby w normalnej broni to normalne, ale tutaj mam wątpliwości :-) Stąd pytanie: czy to normalne zjawisko, czy klapka "nie trzyma" i jest to symptom jakiegoś uszkodzenia do reklamacji, bądź do wymiany? Pozdrowienia Tomek Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Tu okazuje się jakość wykonania Spartaca. Zasłona okna wyrzutowego powinna się otworzyć po pociągnięciu za wajchę przeładowania, a po strzelaniu ręcznie zamknięta. A asg służy w zasadzie tylko jako osłona przed zanieczyszczeniem układu regulacji hopa i mało kto zwraca uwagę czy jest otwarta czy nie. Acz w kiepskich replikach wibracje tłoka powodują wypinanie zatrzasku klapki. Ot taki nic nie znaczący myk. Czy chcesz reklamować replikę, twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 (edited) Dołożysz imitacje zamka ( https://gunfire.pl/p...adla-MP061.html ) i będziesz miał od razu "tjuning" wizualny a otwarta klapka wyrzutnika w niczym nie będzie przeszkadzać.... Niektórzy montują wygrawerowane laserowo od wewnątrz klapki wyrzutnika i cały czas mają otwarte żeby wszyscy mogli podziwiac ich "madafaka motto" :-) Edited June 7, 2017 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 W Armalite od ASG za ponad kafla jest tak samo, przynajmniej w trzech czy czterech fabrycznie nowych egzemplarzach które miałem w rękach :) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Może da się założyć sprężynę tak, by klapkę dociskała do korpusu, zamiast ją otwierać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts