Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.045 jakie lipo kupić ?

Recommended Posts

Ja biegałem z czymś takim,

http://redberet.pl/p/83/1152248397/akumulator-redox-lipo-1200-mah-7-4v-20c-akumulatory-7-4v-akumulatory-i-ladowarki.html

Spokojnie starczało na cały dzień strzelania. Ładowarkę najtańszą z gunfire. Razem coś z 70-80zł płaciłem za ładowarkę i batkę. Przez 2 lata działało.... potem wymieniłem batkę wraz z repliką, na podobną w jednym blistrze. Ładowana raz na 2 wyjścia, a średnio raz na 2 tyg chodzę na manewry. Z tego co wiem to nadal działa.

Posiadam Cymę 045A już, trochę i choć już mało z niej oryginalnej Cymy zostało, to wtrącę swe 3 grosze.

Osobiście polecam Li-Po Stick ElectroRiver'a (dostępne na Gunfire w granicach 80 zł). Dają wysokie prądy i mają całkiem niezłą jakość wykonania. Najważniejsze jest to, że przez swoje kompaktowe rozmiary, bateria wchodzi głęboko w blok gazowy, zostawiając sporo miejsca na MOSFET, czy inne mikro-kontrolery.

Co do ładowarki: myśl przyszłościowo i szeroko. Zakup cyfrową ładowarkę programowalną, np IMAX B6. Jest o 30 zł droższa od tego co pokazałeś i daje 50 razy więcej możliwości. Od ładowania akumulatorów Li-Po, poprzez Li-Fe, po ołowiowy akumulator do motocykla (osobiście sprawdzałem). Sprawdzi się nie tylko w ASG, ale wszędzie indziej.

Baterię polecam w T-Deans: bierz pod uwagę przyszły tuning i zmianę okablowania w replice. Dokup do tego przejściówkę, lub daj znajomemu serwisantowi by wymienił wtyczkę.

Ładowarka jest jak najbardziej w porządku, pamiętaj by ogarnąć sobie do niej stosowny zasilacz.