niewiemco Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Hej, kupiłem ostatnio do swojego sc-02 od boyi komorę hop-up od airsoftpro, wszystko pięknie poskładałem, podłączyłem baterie i oddałem parę próbnych strzałów. Tutaj pojawia się problem, kulki lecą na odległość maks 5-10 metrów a czasem lecą dwie na raz. znalazłem temat z podobnym problemem jednak tam było o całym stocku. Nie wiem czy to ja coś źle złożyłem ale najwidoczniej tak, pytanie co. Ktoś ma jakieś pomysły? Z góry dziękuję za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Przed ingerencją było ok? Z wpisów na forum podobne problemy pojawiają sie z powodów kiepskich magów lub kulek. Możliwe, że gumka HU coś jest kiepsko zamontowana. Może się podwijac i stąd ten problem. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
niewiemco Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 Przed ingerencją było ok? Z wpisów na forum podobne problemy pojawiają sie z powodów kiepskich magów lub kulek. Możliwe, że gumka HU coś jest kiepsko zamontowana. Może się podwijac i stąd ten problem. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka przed ingerencją wszystko było dobrze, mag do scara mam stockowy a kulki specna arms do precek, to idę rozebrać go jeszcze raz.. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 To bym sie przyjrzał gumce ;) Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Aaaa....baterię naładuj ;) Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Aaaa....baterię naładuj :icon_wink: A co to ma wspólnego z zasięgiem? Sprawdź ułożenie gumki w komorze, zwróć uwagę na podwijający się kołnierz. Nie wiem jak wygląda sytuacja z tą komorą HU, ale zdarza się, że po wymianie komory trzeba dobrać inną dyszę. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Zacinajace sie kulki lub wylatujące np. podwójnie to norma przy padającej baterii. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
niewiemco Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 temat do zamknięcia, problem naprawiony a dla osób które będą to czytać w poszukiwnaiu odpowiedzi na problem, wszystko w gumce hop up i w ulożeniu lufy. Dzięki za pomoc wszystkim;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Zacinajace sie kulki lub wylatujące np. podwójnie to norma przy padającej baterii. Skąd ci się taka mądrość wzięła??? Toż to herezyja jakowaś. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Ja tak mam, że przy słabej batce sie tną, po włożeniu naładowanej już nie. Może mam heretyczne repliki;) ale przeglądając czeluści tego forum, trafiłem także na takie wpisy kilka razy. Ot, moze jakaś fanaberia, ale doładować batke dla pewności nie zaszkodzi, tak czy siak. Grunt, że problem rozwikłany. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts