DreyTG Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Jaki kamuflaż spisuje się dobrze na polskich terenach (lasy, łąki itp.) Jesienią, wiosną, latem Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 >lasy >łąki >jesień, wczesna wiosna >późna wiosna, lato Pick one, nie istnieje kamuflaż uniwersalny. Jeżeli szukasz czegoś, co będzie sprawowało się wyśmienicie w terenach leśnych, szukaj rzeczy w kamuflażu PenCott GreenZone. Jesienią, gdy kolory są nieco bardziej "wyblakłe" i wpadają w brązy, całkiem fajnie sprawdza się MultiCam. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Jak kolega wyżej powiedział - żaden nie spełni Twoich wymagań we wszystkich wymienionych warunkach. Na prawdę niezłym all-rounder'em w lasach jest flecktarn. W bardziej prześwietlonych lasach i na związanych z nimi łąkach niezły jest Atacs FG. Pencott GreenZone przestaje działać jesienią, na łąki się nie nadaje. Już raczej PC Badlands. Multicam w lasach jest generalnie za jasny, może poza jesienią (ale dalej jest jasny) - dużo lepiej działa na suchych, otwartych łąkach (i w Afganistanie :D). Quote Link to post Share on other sites
DreyTG Posted June 9, 2017 Author Report Share Posted June 9, 2017 Sory, źle sformułowałem pytanie. Nie chodziło o jeden kamuflaż na każdą porę roku i teren, tylko jaki kamuflaż na wiosne czy tam jesień. Ale napisaliście jak jest więc dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Marpat leśny Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Maskałat SS-lieto SSO, z jednej strony lato, z drugiej wiosna i jesień. Polecam :) Quote Link to post Share on other sites
DreyTG Posted June 9, 2017 Author Report Share Posted June 9, 2017 Maskałat mnie zainteresował. W lesie na pewno sprawdzi się idealnie, latem przy łąkach "pustynne plamy" chyba zrobią swoje z jesienią to już nie jestem pewien, ale dzięki za nazwę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 http://forum.wmasg.pl/topic/21827-mundury-kamuflaze-wrazenia-i-opisy/ http://forum.wmasg.pl/topic/130522-mapa-nowy-polski-wzor-maskujacy/ http://forum.wmasg.pl/topic/130627-ktore-polskie-camo-lepsze-do-lasowwsiowych-terenow/ ...i dziesiątki innych, już istniejących tematów... Temat szeroki jak rzeka i tak subiektywny, że naprawdę nie ma sensu zadawać takiego pytania jak w tytule :) Quote Link to post Share on other sites
SzamaN1272 Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 (edited) Tak jak w tytule, jakie mundury pasuja kolorystycznie do kamizelki w kolorze olive z wyjatkiem klasycznej polskiej Wz. 93 ( 2010 tez xD) i beda sie sprawdzaly w Polsce latem? Edited June 16, 2017 by SzamaN1272 Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 Woodland, marpat, dpm, ruskie wynalazki Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 Ja używam oporządzenia z Miwo Praszka w Olive Drab i ciuchów w multicam. Moim zdaniem bardzo dobrze pasuje, drugi mundur mam zamiar kupić w woodland na ciemniejsze lasy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts