qwerty112 Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Witam. Już od jakiegoś czasu mam problem z ogniem pojedynczym w mojej M4, po prostu nie działa, broń i tak strzela serią. Najprawdopodobniej jest to spowodowane użyciem za mocnej baterii 11,1V ( tej baterii już nie używam). Ostatnio wymieniłem całe okablowanie lecz nic to nie dało, jak myślicie co może być problemem i czy samemu go rozwiązać czy oddać lepiej na serwis? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Strzela serią, tj. normalnie ciągłym czy tylko po kilka strzałów? W pierwszym przypadku zmień przerywacz i/lub kostkę stykową (o ile już jej nie zmieniłeś), w drugim zamontuj mosfet z ab. Quote Link to post Share on other sites
qwerty112 Posted June 10, 2017 Author Report Share Posted June 10, 2017 Strzela serią, jak na auto. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Przy lipo 11.1 w pierwszej kolejności stawiam na nadpalone styki w kostce stykowej. Przy tym napięciu dobrze jest zainwestować w mosfet. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts