Poland Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Raczej trudne pytanie, ale licze że tutaj znajde odpowiedź. Plan jest taki żeby kupic M15A4 i zamontować do tego zamiast zwykłego gripa metalowy system RIS wzięty z M4A1 Tokyo Marui. Teraz najwazniejsze pytanie - czy to będzie działać i czy da się to tak połączyć - czy ten RIS z TM będzie pasowac do CA? Z gory dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Trochę późno na odpowiedź, ale dopiero dzisiaj zauważyłem wątek. Tego nie da się zrobić tak łatwo. Jedyne wyjście (zrobiłem tak 2 karabinki) to wymiana całego przodu (lufa zewnętrzna i szyny z TM). CA stosuje inny sposób montowania RIS-a niż TM - w TM szyny są przykręcane do lufy zewn. na specjalnych uszach. Pewnie można próbować dokładnie rozmierzyć położenie otworów, w które wkręca się śruby mocujące uszy, ale szybciej i pewniej jest przełożyć wszystko. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Witam Musze Cie zmartwic jest to do zrobienia ale wiele patentów trzeba zrobic - jezeli chcesz zapraszam na priv mam tak zromiona M4 wiec sluze rada :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Hmmm Czy to oznacza, że szyna RIS by CA nie będzie pasowała do M4 STTI (kupia TM)? Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Navy bedzie pasowal tylko CA bedzie trzeba dostosowac do TM - wiele zabawy - ja wstawialem ris`a TM do m15 CA ile sie na pier&*(%%^($ to moje ale dziala i jestem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 ale ja sie chce z tym piep*yc nie wiadomo ile, tylko kupic, zalozyc i sie bawic :( Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 To kup ris`a TM innego wyjscia nie ma nie pasuje CA do TM bez przerobek :( [ Dodano: 19.10.2005, 15:01 ] A M4 Stti to jak sam wiesz jest to wierna kopia TM wiec wszystko tam pasuje bez problemu :) Quote Link to post Share on other sites
Poland Posted October 19, 2005 Author Report Share Posted October 19, 2005 Ja juz zrezygnowalem z tego pomyslu i kupilem M15A4 SPC. No i zostal mi M4A1 RIS od TM (na sprzedaż apropos). Bez wątpienia konstrukcja RISa w TM i w M15A4 SPC (warto pamietac ze SPC nie ma bateri gripie tylko w kolbie wiec nie jest to taki sam ris jak np w M15A4) jest zupelnie inna, gratulacje Tytus jak to złożyłeś. PS. Foka nie lepiej kupić M4 od CA najtańsza chyba z 800,- stoi czyli prawie tyle co STTI. A do CA zamontujesz RISa... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 A gdzieś w PL można dostać RISa TM? Bo nie znalazłem. I TMowy RIS jest z metalu czy z plastiku? Quote Link to post Share on other sites
Poland Posted October 19, 2005 Author Report Share Posted October 19, 2005 TM'owego risa mozna dostać np u mnie 8) Nie wiem czy sprzedają osobno ale ten montowany do karabinów to 100% full metal, bardzo dobrze wykonany zresztą (od CA różni się tym że nie ma na nim żadnych napisów, na CA są jakieś cyferki białe itp). Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 no i TM ma kolor szary a CA czarny...:) Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Prawde powiedziawszy z montarzem bylo og groma zabawy - aby to opisac trzeba by niezly elaborat naskrobac ale............. postaram sie na dniach cos sklecic i umiescze tutaj NAVY....... jezeli Cie to interesuje ja moge zamienic risa TM na CA mam w zasadzie nowy wiec ......... wrazie co prosze na priv Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Witam. Trochę odgrzewam temat ale mam pytanie jak dokładnie wygląda sprawa przeróbki m15a4 carbine tak żeby pasował ris tm czy jest to warte zabawy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts