thejaworek Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 Więc tak zaczęło się wszystko gdy kupiłem nową baterię lipo 11.1v 30c gdy wszystko założyłem po oddaniu 3 strzałów nagle poleciał dym z kolby i szybko odłaczyłem baterie. Po pytaniu znajomych stwierdzili że to mogły spalić się kable lub silnik, więc zamówiłem nowy oraz nową baterie lipo 7.4v dziś gdy podłaczyłem nowy silnik nadal żadnych oznak życia.Nie wiem jak wymienic kable w replice oraz podejrzewam że mogła to być też wina spustu.(według mnie kable wyglądają na całe) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 Zapewne znajdziesz w replice bezpiecznik. Sprawdź go. Quote Link to post Share on other sites
thejaworek Posted June 19, 2017 Author Report Share Posted June 19, 2017 właśnie nie... bezpiecznik był obok XD Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 20, 2017 Report Share Posted June 20, 2017 No to pozostaje do sprawdzenia kostka stykowa. Układ elektryczny repliki jest prosty jak budowa cepa. Jeśli miałeś zamontowany mosfet to jeszcze on zostaje do sprawdzenia. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted June 20, 2017 Report Share Posted June 20, 2017 Musisz zobaczyć jak wygląda kostka, czy może się nie zespawała jakoś od napiecia. Albo silnik mógł kopnąć w kalendarz, jak podejrzewasz. Na krótko sprawdź go. Na mniejszym napięciu jak masz. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 20, 2017 Report Share Posted June 20, 2017 Mnie tylko zastanawia dlaczego dym poszedł z kolby. Mierzyłeś napięcie akumulatora po zdarzeniu? Jeśli ma 0V to poszło połączenie pomiędzy celami. Jeśli jest ok to obejrzyj okablowanie, bo może dym pochodził z nadtopionej izolacji. Quote Link to post Share on other sites
thejaworek Posted June 21, 2017 Author Report Share Posted June 21, 2017 Jest tak mam juz inna baterie lipo i inny silnik zamontowałem wszystko i nadal nie działa może to coś z własnie tą kostką (nie wiem co to jest i gdzie to) lub jeszcze to kable trzeba by zobaczyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts