krobug Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 (edited) Witam, Mam stockową baterię w nowym rk01 i przymierzam się do zmiany na lipo. Poszperałem trochę i widzę, że jest dramat jeśli chodzi o ten model. Wybór wśród pakietów 9.6v jest znikomy, no i nie ma lipo. Jaki będzie efekt działania jeśli wybiorę baterię np. 7.4 albo 11.1v? Drugi problem, to jej kształt i wielkość, żeby ją zmieścić potrzebuję max 260x15mm. Styk to mała tamiya. Wiem, że można pokombinować i wyprowadzić batkę na zewnątrz, ale ten sposób wolę traktować jako ostateczność. Edited July 2, 2017 by krobug Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 Gdzie czytałeś że z lipo jest dramat? :P Potrzebują tylko dobrej ładowarki i uwagi. Do rk-02 wchodzi idealnie lipo od gfc 1300mah 25c 7,4V więc u Ciebie też powinna wejść. Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
griszek Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 Miejsca pod pokrywą zamka w RK-01 jest aż nadto - porównanie stockowego minha z 7,2 1200mah lipo - praktycznie weszłaby druga taka sama ;) Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted July 3, 2017 Author Report Share Posted July 3, 2017 Gdzie czytałeś że z lipo jest dramat? :icon_razz: Potrzebują tylko dobrej ładowarki i uwagi. Nie pisałem o jakości ogniwa, tylko o słabym wyborze. Podbiję kluczowe pytanie - jak się zachowa replika na wyższym/niższym napięciu? Spadek fps w przypadku niższego i przepalenie w przypadku wyższego napięcia? Griszek, twoja grafika się nie otwiera. Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Wyższe napięcie to wyższy rof i szybsze zużycie kół zębatych. Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Baterii do rk jest dosć mnogo, stiki głównie. Są scalone i listki, które pasują pod pokrywę. Quote Link to post Share on other sites
griszek Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 A to już poprawiam: A co do napięć, to 7,2 jest standardową - bezpieczną wartością dla stocku, jak pokusisz się o 11 to jak już zauważył Wyborow - replika będzie zauważalnie żwawsza i wzrośnie szybkostrzelność, ale za cenę szybszego zużycia elementów. Oczywiście możesz zainwestować w lepsze części i wtedy nie powinno być problemów z używaniem 11-stki Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted July 7, 2017 Author Report Share Posted July 7, 2017 Dzięki za informacje i wyjaśnienia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts