LemonTerror Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Czy ta ładowarka: http://www.taiwangun.com/en/battery-chargers/charger-lipo-life-nimh-20w-2a-ipower naładuje tą baterię: https://gunfire.pl/product-pol-1152198566-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-7-4V-20C.html gdyż próbowałem naładować nią taką baterię, niestety nie ładowała więc zastanawiam się czy kupić inną ładowarkę czy nową baterię. Z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
griszek Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 (edited) Osobiście zacząłbym od wycieczki po znajomych - możliwe że któryś z nich ma ładowarkę procesorową typu imax b6, redoxa alpha/beta lub podobną - urządzenia te podają sporo informacji i dzięki nim zdiagnozujesz baterię Edited July 11, 2017 by griszek Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Za nie wiele więcej możesz dostać redoxa alpha/beta razem z zasilaczem, a że ładowarka popularna to i nie trzeba się martwić że to chłam o którym mało kto co wie. Quote Link to post Share on other sites
LemonTerror Posted July 12, 2017 Author Report Share Posted July 12, 2017 Mi chodzi o to czy ładuje, bo nie wiem czy bateria w ogóle działa. Była podpięta całą zimę wiec albo muszę kupić nową baterię albo ładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 Ta ładowarka powinna naładować tą baterię, ale mając tylko jedną baterię i jedną ładowarkę, nie wiesz które nie działa. Potrzebujesz sprawnej baterii lub sprawnej ładowarki żeby to sprawdzić. Przydałby się też miernik. Quote Link to post Share on other sites
LemonTerror Posted July 12, 2017 Author Report Share Posted July 12, 2017 Ale ładowarka całkowicie nie czyta baterii, nie chce zacząć nawet ładować. Chcę się dowiedzieć czy gdyby wszystko było sprawne to ta ładowarka naładowała by baterię, bo jeśli nie to znaczy że to wina ładowarki, a jeśli tak to baterii. Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 bo jeśli nie to znaczy że to wina ładowarki, a jeśli tak to baterii. Niekoniecznie i niekoniecznie. Baterii nie czyta się. Może nie musi jej wcale zaczynać ładować...? Naładować powinna o ile bateria nadaje się do ładowania. Quote Link to post Share on other sites
LemonTerror Posted July 12, 2017 Author Report Share Posted July 12, 2017 Kupiłem już nową, dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts