wawnio Posted July 14, 2017 Report Share Posted July 14, 2017 Witam, jako, że niedawno zakupiłem replikę przyszedł czas aby sobie trochę postrzelać, jednak gdy włożyłem 5 kulek do magazynka, karabin nie chciał strzelać. Musiałem ich wsypać z 50 i dopiero wtedy strzelał. Po paru strzałach kulki już nie wylatywały, ok myślałem, że już koniec amunicji a tu w magazynku jeszcze z 20-30 kulek. Tak więc tu rodzi się moje pytanie czy to normalne, że magazynek potrzebuje jakiejś minimalnej ilości kulek do podawania kulek, oraz, że po wyczerpaniu amunicji replika nie wydaje żadnego dźwięku? (kiedyś strzelałem z cm028 i tam właśnie tak było) Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted July 14, 2017 Report Share Posted July 14, 2017 Jaka replika? Jaki rodzaj magazynka? Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted July 14, 2017 Report Share Posted July 14, 2017 (edited) Magazynek hi-cap? Musisz wsypać na tyle kulek, żeby sprężyna "nie puściła", a ile dokładnie to już zależy od magazynka. 30-40 to pewnie dolna granica. I podkręć dobrze, aż zrobi "klik". Co masz na myśli, mówiąc o wydawaniu dźwięku przez replikę? Przy wyczerpaniu (albo jak już jest za mało, żeby poprawnie działało) amunicji w hi-capie słychać z maga charakterystyczny dźwięk, gdy sprężyna się zwalnia. Sam dźwięk strzału na pusto jest trochę inny od takiego z kulką. PS Jeśli masz instrukcję, która każe ładować hi-capa przez ten sam otwór, przez który potem wylatują kulki (ja taką miałem w JG), to jej nie wierz ;) Kulki sypie się przez specjalną klapkę, zasuwkę, albo jeszcze inaczej, w zależności od rodzaju magazynka. AK i G36 mają klapki, w AR to zwykle jest zasuwka. Edited July 14, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
wawnio Posted July 14, 2017 Author Report Share Posted July 14, 2017 (edited) Używałem magazynku hi cap i cm048 jako repliki. Jednak z tym dźwiękiem to chodziło mi o to, że, w niektórych replikach po wyczerpaniu amunicji, karabin wydaje charakterystyczny dźwięk dzięki czemu nie można strzelać przez parę sekund. Sent from my F3111 using Tapatalk Edited July 14, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted July 14, 2017 Report Share Posted July 14, 2017 Jeżeli chodzi o magazynki Hi-Cap to zawsze pozostanie kilkanaście kulek w magazynku. Jeżeli chodzi o zatrzymanie strzelania po ostatniej kulce w magazynku to możesz podać jakiś przykład repliki? Bo oprócz replik gazowych i posiadających elektroniczne systemy sterowania to nie znajdziesz takich szczególnie wśród replik budżetowych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts