Bananowy killer Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Witam otóż mam problem z repliką Cm.028 A. Zacznę może jak było na samym początku replika na baterii nie ładowanej (Tak jestem idiotą to moja pierwsza replika nie doczytałem że trzeba ładować 12 godzin) chodziła tak jak trzeba nie miała takiego dźwięku wiertarki kulki tak samo strzelały problem pojawił się dopiero jak dźwięk zmienił się na wcześniej wspomniany kulki zaczęły kumulować się co trzeci strzał albo w ogóle magazynek ich nie podawał(dalej tak jest). Później zauważyłem że replika strzela wręcz znakomicie ale tylko do góry nogami. Postanowiłem ją nasmarować przy tym ząbku na magazynku no i tam gdzie to ujście od kulek się wkłada XD(sorry nwm jak się to nazywa).Pomogło na 20 strzałów później znowu to samo. Myślałem że to wina baterii ale strzela do góry nogami no to sam nwm. Mógłby ktoś coś z was doradzić ? Ps: Przeczytałem gdzieś na necie że winna tym problemom może być śruba pod silniczkiem odkręciłem silnik śruby nie znalazłem ale problem jak ułożyć te 2 kable już tak nwm wytłumaczył by to ktoś jak je ułożyć ;D ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 (edited) Niepodawanie kulek to może być wina samego maga. Nigdy nie dawaj silikonu, zbiera się syf i mag przestaje podawać. Spróbuj na innym magu ( pożycz od kogoś). Śruba silnikowa to taka mała śrubka na końcu koszyka. Zwykle to wkręt imbusowy. Masz ją zaraz pod silnikiem jak zdejmiesz chwyt. Daj zdjęcie o co chodzi z kablami. .. nie mogę sobie wyobrazić jaki możesz mieć z tym problem. Czerwony do czerwonego konektora, czarny do nieoznaczonego... i składasz tak by chwyt nie wadził. Na czerwony kabel masz pewnie nawet lekkie wcięcie w koszyku. Wyczyść jeszcze lufę i maga z tego silikonu. Edited July 26, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 26, 2017 Author Report Share Posted July 26, 2017 (edited) https://zapodaj.net/...263188.jpg.html 1.Po prostu coś źle dałem i czerwony kabelek mogę podpiąć ale tylko w taki sposób żeby blokowało rączkę. 2. Kolega miał ten sam problem tylko on miał dźwięk dobry i użycie silikonu pomogło 3. To ta śruba z prawej strony pod obudową ? https://zapodaj.net/313508d63b128.jpg.html Edited July 26, 2017 by Bananowy killer Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 (edited) 1. Na pierwszy rzut oka wygląda dobrze. Rączka blokuje się na końcu? Może przy podstawie coś wadzi. 2. Lepiej to wyczyścić. Silikonu używałem na początku i coś szybko magi robiły się kapryśne. Lepiej to po prostu czyścić. 3.Na pierwszym zdjęciu masz śrubę silnikową. Zaraz przy czerwonym kablu... jak byk masz dziurę z gwintem. W środku powinien być wkręt z dziurą na imbusa. Edited July 26, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 27, 2017 Author Report Share Posted July 27, 2017 (edited) 1. Zobaczę jak kolega bo po prostu kabel powinien być przeciągnięty między dwoma śrubami a jest on za krótki. 2.A na ząbkach gdyby silikonu dać pod gearboxem ? 3.Albo jestem ciemny XD albo tu nie ma żadnej śruby no chyba że pod plastikiem jeszcze. https://zapodaj.net/...15f81c.jpg.html Edited July 27, 2017 by Bananowy killer Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 (edited) https://goo.gl/images/uFprBm W koszyku masz taki "dziubek" na dole. W nim jest śrubka do regulacji. .. za daleko rozkręcasz. Pisałem, że na pierwszym foto jest. Nie trzeba kosza rozbierać. W ten sam otwór wchodzi też śruba trzymająca chwyt. Nie ma tam srubki? Może się obluzowała i jak odkręcałeś chwyt to wypadła. Edited July 27, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 27, 2017 Author Report Share Posted July 27, 2017 (edited) Dobra mam ale tu między tą śrubą a GB jest taka podkładka metalowa ona chyba blokować będzie https://zapodaj.net/6482ec07d0a7e.jpg.html Edited July 27, 2017 by Bananowy killer Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Nasyp dużo kulek do maga. Nakręć do końca. Jeśli podaje po obróceniu do góry nogami, to problem pewnie polega na tym, że za słabo popycha kulki w normalnej pozycji - czyli za słabo nakręcony albo uszkodzony mag. Silnik czy bateria przecież nic do podawania nie mają, przynajmniej dopóki nie będziesz miał jakiejś kosmicznej szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Dźwięk wiertarki to znak, że coś się tam jednak haczy. Teraz tak sobie myślę, że lepiej by ten dźwięk "wiertarki" ktoś usłyszał. Bo wiertarka to objaw problemów z zębatkami. Czasem przy zacince będzie. A skoro kolega ma problemy z podłączeniem kabli, znalezieniem śruby silnikowej, to może dźwięk "wiertarki" też można nazwać inaczej... i nawet robiąc wszystko według dobrej instrukcji coś zepsuje - pierwszy raz widzę by ktoś szukał śruby silnikowej w silniku. Dla ktoś kto się zna to zajmnie z 3 minuty na manewrach. A tak to ja widzę dwie awarie - mag (silikon plus syf) i pewnie coś w GB jeśli ma "wiertarkę". Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 28, 2017 Author Report Share Posted July 28, 2017 (edited) Ok zobaczę Edited July 28, 2017 by Bananowy killer Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 28, 2017 Author Report Share Posted July 28, 2017 Ta zepsuje... Skoro nie umiesz mi pomóc to nie mów mi, że jestem idiotą.Taki ''specjalista'' powie mi że syf do magazynka się dostał, skoro napisałem już w pierwszym poście że magazynek nie podawał kulek już przed nałożeniem silikonu. Może na kulkach był co ? Śrubę znajdź no to znalazłem tam gdzie mówiłeś innej NIE MA. Ale jak spytałem jeszcze o coś wysyłając zdjęcie to potrafisz powiedzieć że nie wiadomo kim jestem. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 A wiesz, że brud dostaje się z powietrza, kulek itp? :D Dlatego maga się czyści. Ale to może być też problem z samym magiem. Zresztą kurde, nie mów, że masz pojęcie skoro rozkładasz wszystko na czynniki pierwsze, a wiedza o śrubie silnikowej, czyszczeniu repliki to podstawy. Nie mówię, że jesteś idiotą, po prostu pewnie mniej lubisz pracować z mechanizmami. Ja się nie znam na komputerach i też nie odróżnieniam zepsutej karty graficznej od płyty głównej... nie sądzisz, że lepiej dać to komuś na żywo by zdiagnozował w minutę? Zwłaszcza jak nie masz innego maga i mówisz o dziwnych dźwiękach z GB. Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 28, 2017 Author Report Share Posted July 28, 2017 Ale ja tą śrubę znalazłem tylko że między śrubą a silnikiem jest ta metalowa podkładka spytałem tylko czy nie będzie blokować.. No ale trudno dzięki za pomoc :P Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Ta podkładka służy po to by śruba nie szorowała by po ośce silnika. Bez niej miałbyś spory problem. Silnik unosi się cały. Quote Link to post Share on other sites
Bananowy killer Posted July 29, 2017 Author Report Share Posted July 29, 2017 (edited) W sumie to zdiagnozowałem już problem. To wina maga, jeśli nie ma wystarczająco dużo kulek na tej ''taśmie'' wtedy nie popycha także nowego maga muszę załatwić. Jeśli jest ich odpowiednio dużo wtedy nawet GB chodzi odpowiednio Edited July 29, 2017 by Bananowy killer Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 W sumie to zdiagnozowałem już problem. To wina maga, jeśli nie ma wystarczająco dużo kulek na tej ''taśmie'' wtedy nie popycha także nowego maga muszę załatwić. Jeśli jest ich odpowiednio dużo wtedy nawet GB chodzi odpowiednio Podejrzewam, że Twój magazynek jest sprawny. Poczytaj na temat działania magazynków hicap zanim wydasz pieniądze na kolejny magazynek, który będzie działał tak samo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts