johnB Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Witam serdecznie, dopiero zaczynam przygodę z ASG i jestem na etapie szukania broni. Wiadomo, że w okolicach 400zł to tylko CYMA ale wpadła mi pewna okazja. Kolega sprzedaje ASK201 i proponuje mi 200zł. Czy jest sens to kupować? Czytałem opinie, że wydawanie na tą replikę 500zł (cena z taniemilitaria) to wyrzucanie pieniędzy w błoto z powodu gearboxu i blow-back, ale za 200zł może warto na początek? Liczę na odpowiedź i rozwiązanie dylematu - ASK czy dokładać do nowej CM028. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 (edited) Ja bym brał... 200zł, za metalowego (nawet znalowego) AK to niewiele. Sprawdź tylko jak to chodzi przed zakupem, czy nie ma pęknięć. Kolega jak "znający się" to może niech sprawdzi całość przed sprzedażą. Jeśli wszystko gra to "luzik" jeśli coś nie gra to sam oceń. Wg mnie nawet jeśli coś się spsuje to odzyskasz część pieniędzy przy sprzedaży repliki na części. Nie powinieneś wyjść na tym stratny nawet jeśli coś nawali. Edited July 27, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 http://wmasg.pl/pl/armoury/show/79126 Jeżeli sprawna i od znajomego ( czyli jest komu zad zawracać jakby co) to bym się raczej nie zastanawiał. Quote Link to post Share on other sites
johnB Posted July 27, 2017 Author Report Share Posted July 27, 2017 (edited) http://wmasg.pl/pl/armoury/show/79126 To pierwszy artykuł, jaki przeczytałem na temat tej broni. Szukam jednak opinii innych użytkowników. Ale dziękuję. Edited July 27, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Mosin123 Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 (edited) Na początek bardzo dobra szczególnie za tą cenę ( lecz nawet nową warto wg mnie )nie ma sensu kupować cymy bo dużo słabsza i w większości plastik Zalety: Body stal. Spory zasięg ok 60m ( w nowej ). Wady: Na znal trzeba uważać bo kruchy. Blowback w którym ciągle jest coś do zrobienia. Gearbox nawet nie taki zły bo dopiero jedyna usterka w moim egzemplarzu to spadła sprężynka listwy dosyłacza. Edited July 27, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Bo pierwszą rzeczą którą się robi to rozłącza ebb. Nie przeszkadza klekotanie i mniejsza szansa że się popsuje. Quote Link to post Share on other sites
johnB Posted July 28, 2017 Author Report Share Posted July 28, 2017 Bo pierwszą rzeczą którą się robi to rozłącza ebb. Nie przeszkadza klekotanie i mniejsza szansa że się popsuje. Czyli od razu wywalić blowback? Będę w stanie to zrobić samemu nie mając doświadczenia w rozkręcaniu replik? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 O ile pamiętam wystarczy odpiąć sprężynkę pod pokrywą komory zamkowej, ale upewnij się w technikaliach. Quote Link to post Share on other sites
Mosin123 Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Żeby odłaczyć ebb wystarczy odkręcić 2 śrubki od atrapy suwadła w miejscu łaczenia z mechanizmem bb a nastepnie ( po wysunięciu zatrzasku pokrywy komory zamkowej ) wysunąc ten mechanizm. Chyba proste? W wypadku tej repliki blowback jest tak prosty że spokojnie to ogarniesz:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts