ASG_PL Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Witam Czy akumulator li-po o napięciu 7,4 V i o pojemności 2200mAh jest dobry do mojej repliki??? Moja replika to MP5A5 od JG czyli (JG069MG). Piszę ten post dlatego, że czytałem trochę o akumulatorach i niektórzy pisali, że do tej repliki 7,4 V to dużo.... i, że silnik się może spalić itp. No.... jakoś im za bardzo nie wierzyłem ale.. chce się upewnić. Jak chcecie to macie link do tej baterii: ... Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Ta replika ma pewnie w stocku baterię 8,4V ale nimh. Podłączając lipo 7,4 nic się nie powinno stać. Ważny jest też prąd rozładowania C. https://www.gimmik.net/blog/prad-rozladowywania-akumulatora-rc/ Quote Link to post Share on other sites
ASG_PL Posted August 2, 2017 Author Report Share Posted August 2, 2017 Okej, dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts