Kondzix Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 Witam. Posiadam replikę Rk-02 boyi. Kupiłem ją w kwietniu tego roku, strzela średnio 2-3 razy na miesiąc. Moje pytanie brzmi: Kiedy będzie trzeba zrobić ,,przegląd"? I co najczęściej się wymienia? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 (edited) Generalnie to najdroższa jest praca serwisanta. Więc przegląd wtedy gdy coś się zepsuje lub gdy tego zachcesz. Jeśli dobrze strzela to nie bawiłbym się w oddawanie czegokolwiek na serwis. No chyba, że byłaby to uber pro replika za 2k+... Zębatki/tłok/łożyska z boyi są warte w sumie z 35zł, chociaż pewnie mniej, bo jedynie zębatki są coś warte i chodzą po ok. 15-25zł. Za pracę serwisanta policz dużo więcej ;-). Chyba, że oddajesz do noname z osiedla to taniej. Ja w swoich karabinach robię przegląd po zakupie. Chociaż są repliki, które przez kilka lat nie widziały serwisu i żyją... ale strzelają miernie. Edited August 4, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
mikoma Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 Najprościej jest uszczelnić układ pneumatyczny taśmą teflonową pod głowicą cylindra oraz wymianą gumowej uszczelki. Najprościej i najtaniej, ponieważ koszt części zamknie się w 20 złotych i wszystko jest dostępne w sklepach budowlanych. Tylko, że nie każdy serwisant będzie się chciał podjąć takiego zabiegu. Samemu możesz wymieniać gumki hop-up, dystansery, lufy i akumulatory. Przy czym ten ostatni element nie wymaga wiedzy w serwisowaniu. Aby ogarnąć Hop-Up i lufy wystarczy jeden, dwa filmy na Youtubie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts