TheSlowik1997 Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 (edited) Witam :icon_biggrin:. Posiadam kałaszka od Cymy 028U i mam problem z stockowym magazynkiem Hi-Cap'em. Magazynek nie podaje kulek tzn. mimo całkowicie naciągniętej sprężyny wylatuje 2-3 kulki i trzeba znowu kręcić, bo Kałaszek strzela na pusto. Strzelając z Full Auto trzeba stale nakręcać sprężynę. Magazynek oczywiście pełen kulek. Próbowałem nasmarować mechanizm lecz to nic nie dało. Dodam jeszcze, że sprawdzałem moją Cymkę na innym magazynku i wszystko było Ok :), więc to pewnie wina sprężyny. Jeśli to sprężyna to da się ją dokupić? Proszę o pilną pomoc, bo chcę się wybrać na strzelanie lecz nie mam czym ;(. Z góry Dzięki :icon_smile:. Edited August 7, 2017 by TheSlowik1997 Quote Link to post Share on other sites
TheSlowik1997 Posted August 7, 2017 Author Report Share Posted August 7, 2017 Znalazłem sprężynę do kupienia, lecz kosztuje 35zł co jest bez sensu. https://www.netgun.pl/zestaw-sprezyny-do-magazynkow-asg-typu-hi-cap-marui-m4m16akg3-1901694/ Mam nadzieje, że uda się naprawić magazynek trochę taniej, bo dokładając 7zł można kupić nowy hi cap. Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 Na Twoim miejscu spróbował bym rozłożyć rzecznego maga i sprawdzić jaka jest rzeczywista przyczyna niepodawania kulek. Budowa nie jest skomplikowana ale jeśli nie masz choćby niewielkiej smykałki do takich operacji to: 1. kup nowego maga (nie masz pewności co się rzeczywiście stało i zostaniesz z niepotrzebnie zakupionym elementem) 2. pożycz od kogoś maga na strzelankę. Reanimowałem już hi-capa od MP5 (zasada działania jest raczej taka sama dla hi-capów od innych replik) i przyczyną wcale nie była uszkodzona sprężyna tylko wyłamana połówka plastikowego trzpienia, który był obracany sprężyną. Bądź jednak świadom, że to może być tylko na chwilę. W przypadku tego maga to było kilka strzelanek. Potem przeszedłem na mid-capy a zdechły mag odszedł z tego świata... Quote Link to post Share on other sites
TheSlowik1997 Posted August 14, 2017 Author Report Share Posted August 14, 2017 (edited) Rozłożyłem i okazało się, że sprężyna była przekręcona przez co się wygięła(nie wiem jak to możliwe). Ułamałem ten wygięty kawałek(sprężyny) i zamontowałem w tym plastikowym mocowaniu. Wszystko działa :icon_biggrin:. Dzięki za pomoc :icon_smile:. Edited August 14, 2017 by TheSlowik1997 Quote Link to post Share on other sites
TheSlowik1997 Posted October 30, 2017 Author Report Share Posted October 30, 2017 (edited) Mimo tej naprawy zamówię sprężynę, bo jak się okazało da się strzelać tylko magazynek podaje mniej kulek niż wcześniej albo zamiast naprawiać kupie nowego maga :). Hi capy do AK są tanie :). Z 30zł chyba kosztuje wafel :D. Edited October 30, 2017 by TheSlowik1997 Quote Link to post Share on other sites
mikoma Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Zainwestuj raczej w midy albo lowy/real capy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts