krobug Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 Nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, więc dopytam. Jak się ma nasze prawo do noszenia emblematów polskich lub zagranicznych jednostek/szkół wojskowych. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 Dziwne, bo ja znalazłem bardzo szybko. 3. Zakaz, o którym mowa w ust. 1, obejmuje orły wojskowe oraz oznaki wojskowe: 1) stopni wojskowych; 2) korpusów osobowych, grup osobowych i specjalności; 3) specjalistów wojskowych; 4) szkolne; 5) rozpoznawcze; 6) identyfikacyjne. Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej z dnia 29 lutego 2016 r. w sprawie zakazu używania munduru wojskowego lub jego części. Polecam czytać akty prawne. Jeśli chcesz nosić emblematy, czy oznaczenia Sealsów, SASu, FBI, FSB, czy Specznazu - noś, nikt cię w kraju nie będzie za to ścigał, ale nosząc część umundurowania np. Gromu, wedle prawa narażasz się na grzywnę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts