Kajzerka Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Witam. Trzy tygodnie temu zakupiłem na taiwangun dwie repliki rk-10s dla mnie i dla kumpla. Na samym początku zniesmaczyło mnie znalowe suwadło w tej mojej. Przebolałem to tak samo jak mniejszą ilość fps (ja mam 380, kolega 405) ponieważ replika strzelała świetnie. Bardzo celnie i powtarzalnie. Niestety obecnie nie działa. Od jakiegoś czasu stopniowo replika zaczęła tracić zasięg, drastycznie spadło skupienie, zaczęło się sporadyczne plucie kulkami. Raz na jakiś czas występowała charakterystyczna zacinka gearboxa. Karabin nie strzelał a jedynie słychać było zgrzyt. Występowała ona coraz częściej aż do teraz. Obecnie karabin zaciął się już całkiem. Ewidentnie czuć, że połowa rzeczy w gb nie wykonuje swojej pracy. Żeby było łatwiej nagrałem filmik. Totalna amatorka, byłem sam i warunki spartańskie, ale starczy. Z pewnością ktoś na forum miał z tym styczność. Powiedzcie proszę co to jest, czemu tak się dzieje? Da się to jakoś łatwo naprawić, czy gwarancja? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Zmielona zębatka silnika. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Mogło zetrzeć zęby na tłoku, jeżeli jest jak piszesz i stopniowo zmniejszał się zasięg :icon_lol: Cokolwiek by to nie było i tak gb otworzyć nie możesz samodzielnie więc oddaj na gwarancję :icon_idea: Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Tylko gwarancja ci zostaje. Wypełnij formularz i odsyłaj. Quote Link to post Share on other sites
Kajzerka Posted September 8, 2017 Author Report Share Posted September 8, 2017 Problemem okazał się niedokręcony silnik. Dokręciłem i strzela świetnie. Po szkole jeszcze się tym trochę pobawię i jak będę czuł że jest idealnie zaleje klejem do gwintu. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 (edited) Serwisowałem to cudo, lepiej zobacz jak wygląda zębatka przenosząca moment z silnika zanim cokolwiek zalejesz :icon_idea: Co do zalewania, dobry pomysł ale nie przesadzaj ze spasowaniem tych zębatek bo to wyraźnie wpłynie na okres eksploatacji. Edited September 8, 2017 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts