Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zestaw startowy (taki sam temat po raz 1000596)

Recommended Posts

Mam wrażenie, że masek nie używają:

a) młodzi gracze, co myślą, że akurat oni w zęby nie dostaną

b) starzy gracze, którym już na zębach nie zależy

Reszcie polecam :icon_wink: Sam przerzuciłem się na model EVO (policzki z materiału zamiast siatki) i póki co wynika z moich obserwacji, że dużo łatwiej składać się do kolby, a siateczka dystansowa nawet w gorące dni daje lepszą wentylację niż dociśnięta do twarzy siatka ze stali.

Uszy to trochę inna sprawa, ale w masce z uszami nie jestem w stanie się złożyć do ACOGa (używałem takiej trzy lata, z koli jest ok). Trochę mnie chronią paski i sprzączki maski, trochę opadające rondo kapelusza. Jak dostanę to zaboli, ale coś za coś.

PS do gogli polecam odwiedzić tatę/dziadka/teścia/kogoś i obciąć trochę szlifierką podbródek, żeby można było bez problemu patrzeć w dół. W EVO jeszcze tego nie zrobiłem, ale w normalnym stalkerze znacznie mi to poprawiło wygodę. Tylko nie ściąć za dużo, żeby w razie otwarcia ust podczas krzyku nie odsłonić dolnych zębów.

Edited by kukunamuniu

Ja to najchętniej ściąłbym uszy :icon_razz:.

A tak serio, to czekam już tylko na replikę i okulary.

I z maską BAT już mam zgrzyt. Chronić, będzie dobrze chronić, ale... Jest niewygodna na uszach.

Kiedy dopasuję ją sobie do twarzy, jest dobrze, ale zachodzi na płatki uszu i wiem, że to będzie cholerny dyskomfort na dłuższą metę.

A kiedy wezmę pod uwagę też uszy, to zachowując dopasowanie na nosie/kościach policzkowych, dół siada na podbródku i cała maska mi lata po twarzy, kiedy mówię.

Wygląda to tak:

a24a5854dd786.jpg

Ma ktoś jakiś patent, jak można bezinwazyjnie "podciągnąć" te uszy do góry, żeby to jakoś leżało?

EDIT: Widać dobrze na lewym uchu co mam na myśli.

Edited by Cinmar

`Tak, tak, są dwie. Tą z góry po prostu przesunąłem na tył do samego zdjęcia, co nie robi żadnej różnicy, jeśli chodzi o statyczne położenie maski (naciska na płatki uszu).

Na samym zdjęciu ładnie jest pokazane, kiedy maska jest od przodu dopasowana do nosa i kości policzkowych.

Bo kiedy staram się korygować położenie "nauszników", to robi mi się przy policzkach i nosie spora szpara.

Edited by Cinmar