Franqex Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Witam mam tą replikę https://www.militaria.pl/jing_gong_jg/karabin_snajperski_aeg_-_jg1738_jg1738_g_p17423.xml jest tam stały kolimator i nie wiem jakie baterie do niego pasują. Prosiłbym o pomoc. Link to post Share on other sites
mareq Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Wyciągnij barerie i wszystko będzie jasne. Masz napisane jaki to typ. Link to post Share on other sites
Franqex Posted September 28, 2017 Author Report Share Posted September 28, 2017 Wyciągnij barerie i wszystko będzie jasne. Masz napisane jaki to typ. \Jest to świeżo kupiony model, nie było w nim żadnej baterii. Przeczytałem instrukcje kilka razy nic nie było o tym. Testowalem AA i AAA i nie pasuje Link to post Share on other sites
mareq Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Jakie wymiary ma miejsce na baterię? Link to post Share on other sites
Franqex Posted September 28, 2017 Author Report Share Posted September 28, 2017 Jakie wymiary ma miejsce na baterię? Od sprężyn około 4,5 cm a ogólnie wkład ma około 6,5 cm. Link to post Share on other sites
mareq Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 A średnica? Link to post Share on other sites
Franqex Posted September 29, 2017 Author Report Share Posted September 29, 2017 A średnica? Jakiś 1cm Link to post Share on other sites
mareq Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 No to CR123 też odpada. Raczej nie będą to też wynalazki typu AG13, bo strasznie dużo by ich tam wlazło. Mały paluszek ma zbliżone wymiary. Dlaczego nie pasował? Najlepiej zapytaj w sklepie, w którym kupiłeś. Link to post Share on other sites
Franqex Posted October 28, 2017 Author Report Share Posted October 28, 2017 No to CR123 też odpada. Raczej nie będą to też wynalazki typu AG13, bo strasznie dużo by ich tam wlazło. Mały paluszek ma zbliżone wymiary. Dlaczego nie pasował? Najlepiej zapytaj w sklepie, w którym kupiłeś. Dzięki za pomoc. Baterii w środku nie było jak kupiłem replikę, przejrzałem instrukcje i opakowania, nie znalazłem nic.Napisałem do sklepu oni też nie wiedzieli jaka bateria tam pasuje i kazali oddać replikę w sklepie. Oddałem replikę w Gdyni w sklepie. Pan obejrzał szynę wraz z kolimatorem, próbowaliśmy różne baterie i nic. W poniedziałek wysłali szynę z kolimatorem do jakiegoś pośrednika czy gdzieś indziej, ale w piątek przyszła do sklepu nowa szyna z kartką z nazwą baterii. Okazało się że wchodzą tam dwie baterie typu LR1. Teraz kolimator już działa. Link to post Share on other sites
Recommended Posts