CredoM Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 Witam , mój problem polega na tym że replika nie zawsze chce strzelać , w sensie wystrzele pare kulek a potem już nie leci nic . Najgorsze jest to że jak ściągam wtedy magazynek , to ok 5-6 kulek wylatuje ze środka (repliki) . Kulek używam standardowych 0.2 . W czym może być problem ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 Piszesz strasznie niechlujnie - popraw to. Pisząc, że używasz standardowych kulek 0,2g masz na myśli kulki, które dostałeś z repliką czy co? Bo winne są prawdopodobnie kulki. Ja w CM 028 miałem podobny problem aż zacząłem używać kulek G&G. 0,2g to zdecydowanie za mało, 0,25 lub nawet 0,28 da Ci lepsze efekty. Wypadanie kulek z repliki po odpięciu maga to normalna sytuacja. Quote Link to post Share on other sites
CredoM Posted October 12, 2017 Author Report Share Posted October 12, 2017 Dokupiłem sobie odrazu cały pojemnik , konkretnie ten https://www.militaria.pl/action_sport_games/kulki_asg_blaster_0,20g_3000szt_14787_p5762.xml i porównałem sobie z tymi co były już w zestawie i są takie same .Będe kombinował z G&G , ale gdyby to jednak nie była wina amunicji to z czym mógłby być jeszcze problem ? Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 Za bardzo docisniety hop up Problem z magazymkiem, spróbuj inny. Wiesz, że hi capa trzeba ciągle podkrecac? Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
CredoM Posted October 12, 2017 Author Report Share Posted October 12, 2017 Heh , jestem totalnie zielony w tych tematach :) . W sensie nie ma szans że podkręce na maks i strzelam aż do końca tylko regularnie co chwile podkręcać ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 W sensie nie ma szans że podkręce na maks i strzelam aż do końca tylko regularnie co chwile podkręcać ? Takie akcje tylko w niektórych hi-capach (hk416 vfc, P90 TM)... większość trzeba co chwile podkręcać. Strzelam, że tak co 40-60 kulek (od dawna nie bawię się hi-capami to już nie pamiętam). Najlepiej, jak już wybierzesz replikę to kupić do niej te 10 magów. Quote Link to post Share on other sites
CredoM Posted October 12, 2017 Author Report Share Posted October 12, 2017 Dobra , dzięki wielkie mam jeszcze jedno pytanie . Tam gdzie jest zamek , pod nim jest jakiś suwak z miarką , suwak przesunięty jest maksymalnie w prawo . Do czego to wogóle służy ? Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 To jest ustawianie hop up. Poszukaj na yt... Np hop up cm.028. Ustawiasz nim podkręcanie (zasięg) kulki. Za bardzo przesunięty (wypchnieta gumka) także potrafi blokować kulki Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
CredoM Posted October 12, 2017 Author Report Share Posted October 12, 2017 Czy kulki 0.3g nadają się do tej repliki ? Kolega mówił mi coś o aluminiowych kulkach ale nie spotkałem sie jeszcze z takimi , ak nie rozleci cie po kontakcie z czymś innym niż plastik ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 Aluminiowe są niemile widziane na strzelankach. 0,3g mogą być dla Cymki za ciężkie. Quote Link to post Share on other sites
CredoM Posted October 12, 2017 Author Report Share Posted October 12, 2017 Dobra dziękuje za wszystkie odpowiedzi , temat do zamknięcia :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts