Medyk polowy Posted October 17, 2017 Report Share Posted October 17, 2017 Witam. Mam zamiar w niedługim czasie zakupić moją pierwszą replikę i nie wiem jakie magazynki najlepiej kupić, mianowicie hi-cap czy mid-cap. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 17, 2017 Report Share Posted October 17, 2017 Hicapy zapewniają duży zapas kulek w obrębie repliki. Nie musisz się martwić o dodatkowe magi czy częstą zmianę maga. Mid/low/real capy urealniają rozgrywkę. I tak z zasady zostaniesz przy dwu hi i kilku midach ( chyba że w twarde milsimy i rekonstrukcję pójdziesz ;P ) Quote Link to post Share on other sites
vim Posted October 17, 2017 Report Share Posted October 17, 2017 Witam. Mam zamiar w niedługim czasie zakupić moją pierwszą replikę i nie wiem jakie magazynki najlepiej kupić, mianowicie hi-cap czy mid-cap. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Hicapy mają większą pojemnosc. Są też łatwiejsze w obsłudze. Na niektórych strzelaniach są zakazane. Midcap są za to dozwolone prawie wszędzie. Wymagają do ładowania szybkoładowarki. Trzeba ich mieć 2x razy więcej niż hi-capów W praktyce, tak jak pisze Arend najlepiej mieć parę hi-capów, a póżniej kupować midcapy. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 Hicapa z zasady dostaniesz z repliką. Więc decyzję czy kupić drugiego może poczekać. Kup ze dwa midy i sam zdecydujesz co ci bardziej pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Medyk polowy Posted October 18, 2017 Author Report Share Posted October 18, 2017 Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
kalin54 Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 Warto pamiętać, że midy w przeciwieństwie do hi-capów nie grzechoczą i nie trzeba ich podkręcać, jednak da się do tego przyzwyczaić. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 Midy wymagają dobrych, gładkich kulek ze względu na 2-rzędowe ułożenie w magazynku. Ja polecam Low-capy (~60 kulek) - mniej wybredne przez prostszą konstrukcję. Plus większy szacunek do zużywanej amunicjii. A Real-capy (30-35 kulek), to już w ogóle są super :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 Majkhel nie czaruj że od razu używałeś reali :icon_biggrin: Daj się chłopakowi nacieszyć długimi seriami, przecież wcześniej czy później i tak na midy/lowy przejdzie :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts