Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Nie znalazłem odpowiedniego tematu, a i z działem miałem problem, bo czy naszywka to bardziej część umundurowania, czy oporządzenie, czy wyposażenie, zakrawa trochę o problem natury filozoficznej.

Ad rem.

https://gunfire.pl/product-pol-1152196489-Naszywka-IR-SRT-czarna.html

Czy ten patch to skrót od Special Reaction Team, czy Special Reconnaissance Team?

Dodatkowo zachęcam do podzielenia się informacjami jakie naszywki, morale patche itd. nosicie Wy podczas rozgrywek. Zdjęcia mile widziane!

No pewnie, tylko ciekawi mnie "co autor miał na myśli". U operatorów CCT, bądź ratowników PJ, identyczne patche na ramionach zaobserwowałem. W tym przypadku pobieżne przeszukanie "internetów" było bezskuteczne.

Nie są to zbyt znane formacje, wydzielone z konkretnych jednostek, ale a nóż ktoś ma jakąś większą wiedzę na ten temat. Choć sam skłaniam się bardziej ku Zwiadowcom.

Edited by Budweiser

:icon_rolleyes:

A teraz popatrzmy na sprawę z biznesowego punktu widzenia producenta którym jest Combat-ID (obywatel polski - pan Remigiusz).

Jeśli więc pytasz "co autor miał na myśli" to Ci powiem: tak duże zuniwersalizowanie produktu, by było nim jak największe zainteresowanie.

Biorą pod uwagę powyższe, kupując tę naszywkę możesz się uważać za "Special Reaction Team", "Special Reconnaissance Team", "Speszjal Ramo Tambo", a nawet... Dodge SRT. Rozumiesz?

Całkowicie się nie zgadzam.

Idąc tym tropem dojdziesz do tego, że naszywka ISAF została wprowadzona na takiej samem zasadzie.

Nie ma w tym nic uniwersalnego.

Pewne "określenia", "skróty", "id", czy "morale patche" stają się po prostu popularne i te konkretne wprowadza się do sprzedaży. Więc SRT z czegoś konkretnego się wzięło i nie interesuje mnie, jak mogę sobie to rozwinąć, ale jaka jest tego faktyczna geneza.

Nie wykluczam natomiast uniwersalności w wymiarze dopasowania patcha do obu jednostek.