Cupi Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 Cześć. Zakupiłem m4 g&p z drugiej ręki i standardowo rozebrałem ją na części pierwsze. Zauważyłem dziwny frez od środka (ok 1cm) na wysokości 1/3 cylindra. Cylinder stockowy G&P czyli całkowicie bez otworów. Szczelność jest nie od samego początku cylindra tylko od miejsca frezu. Ktoś spotkał się ktoś z takim przypadkiem? To jest raczej efekt jakiegoś ciała obcego czy świadomie ktoś ten frez zrobił? Ktoś spotkał się z tego typu „szkołą” druciarstwa ? Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 (edited) Standard w G&P, http://wmasg.pl/pl/a...70034?conv=True Chyba, że chodzi o coś innego, najlepiej daj zdjęcie. :icon_wink: Edited November 13, 2017 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 Jedna z metod zmiany typu cylindra. Z reguły jest otwór z boku, bo łatwiej wykonać ale bywały też cylindry z podfrezowaniem od wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted November 13, 2017 Author Report Share Posted November 13, 2017 Sory źle trzymałem cylinder.... Po dokładnym wyczyszczeniu okazuje się że jest on nieco dłuższy.... Dokładniej od połowy prawie do końca, jak na zdjęciach poniżej w linku... Na dodatek są 2.... To mi wyglada na coś co wpadło do cylindra i narobiło bałaganu. Choć dwa wgłębienia są nieco równe .... http://tufotki.pl/byZxa Wymieniać cylinder? Jeśli tak to na jaki? Jakiej firmy? Tłok też profilaktycznie wymienić ? Zęby nawet są w dobrym stanie. W g&p wyglada jak typ 0 ale to podobno typ 2 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 To jest akurat cylinder do wywalenia. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 (edited) To jest zdecydowanie tłok do wywalenia. Nowy dobierz do długości lufy. Edited November 13, 2017 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted November 14, 2017 Author Report Share Posted November 14, 2017 Jaki tłok i cylinder polecacie ? Chodzi mi o konkretna firmę. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted November 14, 2017 Author Report Share Posted November 14, 2017 Tłok ani głowica nie wykazują żadnych uszczerbków... Czy cylinder typ2 shs będzie dobrym wyborem ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts