Ramboss Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Witam! Mam pewien problem, otoz po zamontowaniu zestawu flat hop od Modify moja replika zaczela tragicznie reagowac. Zacznijmy od tego, ze gdy zamontowalem gumke bez nasmarowania jej z zewnatrz (zeby latwiej wslizgnela sie do komory), kulki w ogole nie wylatywaly przy strzale. Po nasmarowaniu i starannej instalacji, replika dzialala normalnie przez jakies 50 kulek. Potem kulki zaczely wariowac w gore, w lewo, w prawo, a na sam koniec replika zaczela pluc na pare metrow az kulki zaczely sie same blokowac w komorze. Replika poza tym jest stockowa i nigdy z nia nie bylo problemow. Moja teoria jest taka, ze jakims cudem kulki po wystrzale spychaja dystanser/gumke do srodka komory i wywoluje to tym samym problemy - co wychodzilo by na to ze trzeba zmienic komore na inna. Co o tym myslicie? Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Tak na szybko. Flat modify jest trudny. Kołnierz gumki jest ciasny i blokuje kulki na wylocie. Trzeba tak ustawić w komorze przesuwając lufę z gumką w komorze by kulka wepchnięta przez lufę swobodnie przechodziła przez kołnierz gumki w komorze. Tak wyrzucasz kulkę do lufy i patrzysz czy swobodnie przelatuje. W innym wypadku jak kołnierz mocno wystaje w lufie będzie blokować kulki i będzie jak masz. Pozdro Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 (edited) Gumki modify czarna jak i szara są bardzo dobre, dają szczelność i nie są trudne w montażu. To co opisuje autor wygląda na podwijanie się kołnierza gumki - moja rada, nie dociskaj lufy z gumką do samego końca. Zrób tak, aby lufa z gumką była lekko cofnięta do tyłu. Edited December 2, 2017 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Ramboss Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 Wkladalem jak najbardziej do tylu, ale zeby jeszcze blokada lufa/komora dzialala - nie pomaga. 20 pierwszych strzalow picobello a potem co raz gorzej.. Quote Link to post Share on other sites
KodeX Posted January 4, 2019 Report Share Posted January 4, 2019 Odkopie temat :) Mam podobny problem kolego, czarna systema (usunięty gumowy pasek i dzyndzel ze środka) + flat knob Modify, po kilku strzałach replika pluje kulkami, czasami problem znika. Rozwiązałeś problem od marca? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 6, 2019 Report Share Posted January 6, 2019 Usztywnijcie lufę z gumką w komorze aby się nie przemieszczała. Do tego zacznijcie używać lepszych dystanserów, ten od Modify to syf. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts