juniorkm7 Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Cześć. Ostatnio zacząłem przeglądać strony producentów sprzętu bo większość sklepów nie ma pełnego asortymentu a zawsze coś się znajdzie gdzie indziej do dopełnienia ekwipunku. O ile już korzystałem z yzh.hk i emersongear.com to interesuje mnie strona producenta TMC zeby sprawdzic co maja innego niz emerson (sporo produktow widzialem 1:1). Ktos dysponuje linkiem? Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 weapon762.com, to jest ich oficjalny sklep w Europie. Szczerze polecam, bo jakościowo obecnie produkują najlepszy szpej z chińczyków, wysyłają z eu więc ceny masz również bardzo niskie. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Magazyn mają na terenie Niemiec ale niektóre produkty muszą ściągnąć z UK więc na towar czeka się koło tygodnia. Mam ich JPC, polecam. Cordura, real multicam Quote Link to post Share on other sites
juniorkm7 Posted December 26, 2017 Author Report Share Posted December 26, 2017 (edited) A macie informacje o adresie ich strony jako producenta? To sa wszystko tylko dystrybutorzy. No i ceny wcale nie sa powalajace w porownaniu z tym co mozna dostac przy wiekszym zakupie od producenta ;) Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Edited December 26, 2017 by juniorkm7 Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Weapon762 to jest ich bezpośredni sklep firmowy, bez żadnych pośredników. Kilka razy pisałem do nich maile i mają dokładne informacje o stanie metriałów w fabryce, planach produkcji etc. Możesz do nich napisać maila z pytaniem czy jest jeszcze jakaś strona tmc. Quote Link to post Share on other sites
juniorkm7 Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 Weapon762 to jest ich bezpośredni sklep firmowy, bez żadnych pośredników. Kilka razy pisałem do nich maile i mają dokładne informacje o stanie metriałów w fabryce, planach produkcji etc. Możesz do nich napisać maila z pytaniem czy jest jeszcze jakaś strona tmc.Zastanawia mnie jeszcze czy przypadkiem TMC to nie marka taka sama jak emersongear i produkowana przez yzh. Zwróć uwagę na produkty które się w znacznej większości pokrywają i wyglądają identycznie. Co sądzicie np o JPC emerson vs TMC multicam? To samo czy któryś jednak lepszy? Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 TMC i Emerson to dwóch odrębnych producentów i dwie różne fabryki. Produkty siłą rzeczy się pokrywają, chcąc być na bieżąco na rynku chińskiego szpeju trzeba kopiować podobny szpej co konkurencja. A jakość? IMO bardzo porównywalna. Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 (edited) @juniorkm7 Są identyczne, bo to nie są autorskie projekty tylko kopie 1:1 zachodnich marek, w tym wypadku Crye. :icon_lol: Co do jakości, to emerson zaczyna doganiać TMC m.in. wprowadzając oryginalne kamuflaże i cordurę, natomiast w przeciwieństwie do TMC wszystkie jego produkty są sprzedawane przez pośredników, co dość mocno wpływa na cenę. Edited December 27, 2017 by StuG_Siana Quote Link to post Share on other sites
juniorkm7 Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 @juniorkm7 Są identyczne, bo to nie są autorskie projekty tylko kopie 1:1 zachodnich marek, w tym wypadku Crye. :icon_lol:Co do jakości, to emerson zaczyna doganiać TMC m.in. wprowadzając oryginalne kamuflaże i cordurę, natomiast w przeciwieństwie do TMC wszystkie jego produkty są sprzedawane przez pośredników, co dość mocno wpływa na cenę. Powiem szczerze ze nie do konca sie z toba zgodze. Otoz wg mnie na przykladzie EM7344MC - JPC plate carrier chinczyk kopiuje Crye Precision a oba modele sie roznia tak samo (ramiaczka z petlami na przewody camelback i wewnetrz plate carriera sa z materialu coyote). Jedyna roznica jaka znalazlem miedzy Emerson i TMC to sciete rogi na gornej czesci klapy z magazynkami Emerson vs kat prosty w TMC - do ogarniecia tez na youtube na porownaniu obu kamizelek. Metki i wszywki wiadomo inne. Czy to przypadkiem nie jest jedna i ta sama fabryka? O.o Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 (edited) Emmerson: tutaj plejta masz z nylonu (wprawdzie cordura to nylon, ale raczej by się tym chwalili), wewnątrz cummerbundu nie ma taśm w kamuflażu, elastyczny materiał jest w coyote. TMC: Jest dokładną kopią crye, strecz i "skarpety" na ramiona są w multicamie. Poza tym szyta z cordury. Oba mają skośne ścięcia klap, tak jak w oryginale. IMO na 100% dwie różne fabryki/producenci. Edited December 27, 2017 by StuG_Siana Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 największą ofertę TMC zobaczysz na ebairsoft.com. Jest to ich główny dealer, a weapon762 jest ich filią na Europę. Quote Link to post Share on other sites
juniorkm7 Posted December 28, 2017 Author Report Share Posted December 28, 2017 największą ofertę TMC zobaczysz na ebairsoft.com. Jest to ich główny dealer, a weapon762 jest ich filią na Europę.Mam, znalazłem ;) Szanowni koledzy weapon762 i ebairsoft to oficjalni przedstawiciele/importerzy na większe części świata. Biorą dużo to i są tak przedstawiani. Oficjalna strona PRODUCENTA to www.tmcsportgear.com Niestety jest ona zabezpieczona loginem i haslem tak zeby dostep do pelnej oferty, cen i innych informacji mieli dealerzy a nie klient ostateczny. Ktos dysponuje czyms takim? Zamawialem juz bezposrednio z Emersona i moge powiedziec ze cenowo wychodzi on w multicamie porownywalnie jak 8fields w chinacamie ;) Trzeba tylko zrobic ciut wieksze zamowienie. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted June 26, 2018 Report Share Posted June 26, 2018 Kolejne zamówienie w domu. Tak prezentuje się kopia EI MMAC od TMC na żywo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts