Tricksterek Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 Siemka, pacjent to mk12 boyia, po gruntownych zmianach. Z rzeczy ważniejszych - 430fps, lufa 6.02 guarder, dysza shs czerwona (21,4mm). Gumka czarna systema. Stockowa komora to dno, czas ja wymienić. Tutaj nasuwa się pytania - NA JAKĄ? Myślałem nad: ProWinem, Retro Armsem lub madbullem ultimate. Co polecacie, żeby pasowało bez większego grzebania i spełniało swoją funkcję :)? Quote Link to post Share on other sites
zoller Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Cześć Ostatnio kupiłem taka komorę: http://azteko.pl/element-komora-hopup-m4-m16-hk416-wzmocniona-uszczelniona-p-1162.html Podróba madbulla i powiem ,że jest spoko szczelna sztywna ma bardzo fajna regulację, w porównaniu do znalowego stocka wyszło +50 fps. Mam też drugą komorę elementa dokładnie tą: https://gunfire.pl/product-pol-1152204667-Komora-hop-up-Accurate-do-replik-typu-M4-M16.html też jest całkiem spoko i bardzo precyzyjnie się ją reguluje Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Z RA nie miałem kontaktu. Z dwójki MB/Prowin ten drugi. MB ma mniejszą powierzchnię styku z GB i może się łatwiej przekrzywiać - miałem tak, zmieniłem na prowina i zero problemów. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Stockowa komora to dno, czas ja wymienić. Tutaj nasuwa się pytania - NA JAKĄ? Zamontuj taką, która zgra się z resztą części. Kup dobrze wykonaną, metalową komorę z dobrą regulacją w/w ra, prowin czy madbull będą okej. Podpasować może każda i żadna. Dużo zależy od repliki, osiowości, dobranych części i umiejętności montażu. Każda replika jest indywidualna i potrzebuje indywidualnego podejścia. Kup wszystkie trzy komory i testuj. Z RA nie miałem kontaktu. Z dwójki MB/Prowin ten drugi. MB ma mniejszą powierzchnię styku z GB i może się łatwiej przekrzywiać - miałem tak, zmieniłem na prowina i zero problemów. Jeśli replika jest dobrze spasowana i sztywna, nic się nie przekrzywi. Podróba madbulla i powiem ,że jest spoko szczelna sztywna ma bardzo fajna regulację, w porównaniu do znalowego stocka wyszło +50 fps. Od kiedy komora jest szczelna? +50fps, czyli po prostu komora się lepiej zgrała z resztą części - nie jest to zaleta samej komory. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts