falman Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Cześć, to mój pierwszy post więc na początku chciałem się przywitać :-D Czy na początek zabawy w kierunku AA IPSC taki zestaw ma sens: Replika: Tokyo Marui - Hi-Capa 5.1 Dodatkowy magazynek: Tokyo Marui - Magazynek Hi-Capa 5.1 "Paliwo" - ULTRAIR - Green Gas "Amunicja" - G&G - Kulki BB - 0,25g Sugestie co zmienić mile widziane :-) Green Gas Ultrair będzie dobry? W opisie podają żeby używać 144a, mam szukać takiego? Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
falman Posted January 9, 2018 Author Report Share Posted January 9, 2018 Jeszcze chodzi mi po głowie Beretta M9 od Umarexa: http://www.umarex.com/products/airsoft/gas/2.5798.html Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Umarexa sobie odpuść, hicapa TM to dobry wybór. Gaz 144a - czyli abbey predator. Pamiętaj jeszcze o smarze i silikonie do broni - z utrzymaniem gaziaka wiążą się pewne koszty. Kulki g&g są bardzo fajne, ale nie wiem, czy nie mógłbyś wsiąść nieco cięższych, ale nie znam się na ipscaa. Quote Link to post Share on other sites
falman Posted January 9, 2018 Author Report Share Posted January 9, 2018 Czemu odpuścić Umarexa? Słaby jakościowo? Kulki i tak mi się wydawało że już cięższe biorę? Na ipscaa też się nie znam ;-) Dopiero mam zamiar się w to pobawić. Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Umarex robi ładne repliki z oznaczeniami, ale są to w większości rebrandy i nie idzie to w parze z jakością. HiCapa ma spore opcje modyfikowania, co może Ci się przydać. Co do kulek, to w swoim glocku stosuję 0.25, a są osoby wrzucające do gaziaków nawet 0.30 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Umarexy to z zasady przebudowane wiatrówki. I niestety to sprzęt baz możliwości ani serwisu ani tuningu. Quote Link to post Share on other sites
falman Posted January 9, 2018 Author Report Share Posted January 9, 2018 Trochę poszperałem. Ten model podobno dla Umarexa produkuje KWA. Tyle że mnie to nic nie mówi. Nie wiem czy to źle czy dobrze :-D Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 KWA robi dobre klamki, ale i tak brałbym hicapę: Wszystkie części masz w standardzie Marui (bo to replika TM :P) i dzięki temu nie masz żadnych problemów z dostępnością części do wymiany/tuningu. IMHO beretta niespecjalnie nadaje się do ipsc, a hicapę sobie zrobisz na miut replikę Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 TM to TM, jak cię stać to bierz bez dwu zdań. Quote Link to post Share on other sites
falman Posted January 9, 2018 Author Report Share Posted January 9, 2018 O co chodzi z tym gazem o niższym ciśnieniu w replikach TM? Nie obniża to parametrów? TM to TM, jak cię stać to bierz bez dwu zdań.Budżet pozwala. Szczególnie że Umarex/KWA jest i tak droższy ;-) Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 TM robi najlepsze seryjne klamki, więc o jakieś obniżone parametry się nie martw. Quote Link to post Share on other sites
falman Posted January 9, 2018 Author Report Share Posted January 9, 2018 Ok. To zostańmy przy TM. Ta hi-capa 5.1 to najlepszy wybór na początek, czy jest jeszcze jakiś inny ciekawy wybór? Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 To jest chyba najlepszy wybór w ogóle, dokupisz do niej najwięcej części. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 Ta hi-capa 5.1 to najlepszy wybór na początek, czy jest jeszcze jakiś inny ciekawy wybór? Glock TM :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 IPSCAA gereralnie wiąże się ze wzmożonym użytkowaniem i potrzebą ewentualnego tuningu. Zatem jedyną drogą jest wybór repliki z dostępną dużą ilością części zamiennych i tuningowych. Na tym forum jest sporo wpisów na temat IPSCAA i zacznij od przeczytania ich. Możesz się też wybrać na jakieś zawody i porozmawiać z uczestnikami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts