paaawel5 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Witam, szukam dobrej kominiarki taktycznej, zależy mi by nie było w niej gorąco w ciepłe dni i dało się przez nią w miarę normalnie oddychać, by nie biegało się w niej jak w worku... (kominiarka na okres letni) Znalazłem 3 moim zdaniem faworytów 1. Under Armor HeatGear - mom zdaniem najlepszy krój 2. Brubeck Balaclava 3. Blackhawk lightweight balaclava hellstorm Brubeck miałem okazję zobaczyć na żywo - dobrze się oddycha, jest wygodna ale sprawia wrażenie dość ciepłej, dwóch pozostałych niestety nie mialem okazji obejrzeć z bliska więc nie wiem co i jak. Proszę więc o opinie co do tych kominiarek, no chyba, że ktoś zna równie dobre typy Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Tak szczerze to po co ci ona, szczególnie w okresie letnim? Strasznie parują okulary, no i jest...ciepło. Quote Link to post Share on other sites
Sarna377 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Witam, szukam dobrej kominiarki taktycznej, zależy mi by nie było w niej gorąco w ciepłe dni i dało się przez nią w miarę normalnie oddychać, by nie biegało się w niej jak w worku... (kominiarka na okres letni)Znalazłem 3 moim zdaniem faworytów 1. Under Armor HeatGear - mom zdaniem najlepszy krój 2. Brubeck Balaclava 3. Blackhawk lightweight balaclava hellstorm Brubeck miałem okazję zobaczyć na żywo - dobrze się oddycha, jest wygodna ale sprawia wrażenie dość ciepłej, dwóch pozostałych niestety nie mialem okazji obejrzeć z bliska więc nie wiem co i jak. Proszę więc o opinie co do tych kominiarek, no chyba, że ktoś zna równie dobre typy Pozdrawiam Mam zwykla zielona kominiarke z gunfire za 18 zl i sie spisuje o kazdej porze roku Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Mam Fiata Seicento, ma 4 koła, kierownicę i co ważne - jeździ.... Brubeckowy komin ma fajną konstrukcje, która redukuje parowanie do minimum. Przemyśl konfigurację z użyciem maski stalker - ostatnimi czasy specjalsi zastępują nimi kominiarki ;) Quote Link to post Share on other sites
paaawel5 Posted January 14, 2018 Author Report Share Posted January 14, 2018 Kolega Yahalom patrząc na awatar chyba najbardziej wie do czego mi dobra kominiarka. Konstrukcja tego Brubecka jest fajna ale ciekawi mnie też Under Armour - tkanina heat gear przewidziana jest na temp +13 stopni ale nie wiem jak w praktyce. Doprecyzuje wiec - kominiarka bardziej potrzebna jest mi do ochrony wizerunku niż przed kulkami ;) dla tego szukam najbardziej komfortowej. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Od dłuższego czasu jestem fanem tzw. szalokominiarek (mutli-wrap/neck gaiter): - w wersji lżejszej: Brubeck http://www.bieliznatermoaktywna.com.pl/product-pol-2993-BRUBECK-Komin-termoaktywny-Athletic-chusta-wielofunkcyjna-KM10350.html, - w wersji cięższej: trudnopalny Direct Action https://eu.directactiongear.com/en/apparel/headgear/neck-gaiter-fr.html#LTC Do tego zakładasz czapkę/hełm i masz wszystko czego Ci trzeba ;) Zresztą zauważ, że to taki szerszy trend polegający na odchodzeniu od stosowania kominiarek - od Policji po Wojska Specjalne ;) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Obadaj kominiarkę z zestawu FROG USMC. Sam mam i polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts