Kosiorro Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 (edited) Witam, Mam dosyć duży problem, gdyż replika normalnie nie pobiera kulek, stało się to po tym gdy wymieniłem gumkę hu stockową na systemy, problem nie leży po stronie magazynka (próbowałem mid-capem, high-capem oraz stockowym magiem), dopiero gdy odwrócę replikę do góry nogami to zaczyna wypluwać kulki. Ktoś wie co jest przyczyną? edit. Replika cyma 040I, rozbierałem 2 razy hu żeby sprawdzić czy nie jest wina złego złożenia. Edited January 14, 2018 by Kosiorro Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Źle dopasowana gumka do repliki lub nieprawidłowy jej montaż.. Gumki nie wymienia się ot tak, na tą którą się poleca. Dobór gumki to wybranie jednej gumki spośród najlepszych. Kwestia montażu też jest bardzo istotna. Quote Link to post Share on other sites
Kosiorro Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Źle dopasowana gumka do repliki lub nieprawidłowy jej montaż.. Gumki nie wymienia się ot tak, na tą którą się poleca. Dobór gumki to wybranie jednej gumki spośród najlepszych. Kwestia montażu też jest bardzo istotna. To skąd mam wiedzieć jaka gumka będzie dobra? Patrząc na stockową a systemy to niczym się nie różnią prócz długością gumki :/ Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 gumki różnią się materiałem, twardością, grubością materiału, rodzajem kołnierza. Tak samo dysze, także się różnią. Kupujesz kilkanaście lub nawet kilkadziesiąd gumek i testujesz, albo oddajesz replikę do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 To spróbuj ją przyciąć i wtedy wpasować do komory. Pewnie wpychasz za głęboko. A jak nie to kup, z bardziej uniwersalnych, madbulla niebieskiego. Quote Link to post Share on other sites
Kosiorro Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 A więc tak, byłem z tym w serwisie i o dziwo tam zaczęła normalnie podawać nie wiem jak (magiczny dotyk serwisanta), gumkę dobrze złożyłem, problem może leżeć po stronie kulek. Można zamknąć :) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Raczej źle złożyłeś. To nie jest tak, że założysz na lufę, wciśniesz i bangla. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts