repix Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 jak otworzyć replikę M16 (cm.009) aby dostać się do komory hop up i jakie gumki polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Wybij pierwszy pin i rozsuń korpus. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Ja u siebie mam gumkę Systemy i mogę śmiało polecić. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 (edited) To, że u Ciebie ta gumka dobrze zgrała się z resztą repliki, nie znaczy że zgra się z inną repliką. Edited February 1, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 To, że u Ciebie ta gumka dobrze zgrała się z resztą repliki, nie znaczy że zgra się z inną repliką. W M-16 którą posiadam też mam Systemę a skoro gość pyta mędzy innymi o gumkę hop-up to chyba normalne że odpowiadam. Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Przeźroczysty guarder zimą, zielona g&g latem Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 W M-16 którą posiadam też mam Systemę a skoro gość pyta mędzy innymi o gumkę hop-up to chyba normalne że odpowiadam. To fajnie, że Tobie akurat ta gumka najlepiej podpasowała ze wszystkich gumek na rynku. Jemu nie koniecznie podpasuje, a polecanie w ciemno być może narazi go na problemy. Fakt, gumka sama w sobie jest dobra, ale to za mało. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 wallop - nie każdy posiada wiaderko części oraz pieniędzy by kupować osiem różnych gumek i sprawdzać która będzie akurat. Dla początkującego wymiana stockowej gumki na coś lepszego to już dużo zmieni. To, że straci kilka/kilkanaście fps nie zrobi mu różnicy. Nie musisz negować każdego kto doradzi co posiada w swojej replice i co mu działa. Owszem, każdy może napisać swoje zdanie ale w każdym temacie delikatnie jedziesz po ludziach, że to indywidualnie się dobiera części. Ja osobiście polecił bym maple leaf 60' Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Jeśli ktoś już coś doradza to niech chociaż powie jaką ma konkretnie replikę i co ewentualnie było w niej robione. Doradzanie na zasadzie "bo mam" powinno być nagradzane ostrzeżeniem. Dla początkującego wymiana gumki też może przysporzyć wielu kłopotów. Od nieumiejętnego montażu, przez źle dobraną gumkę, kończąc na krzywej replice. W większości przypadków jednak montaż gumki poprawia osiągi repliki, jednak warto wspomnieć o tym co w/w. Nie, że jeżdżę po ludziach tylko normalnie krytykuję to co piszą. Polecanie "bo mam" to zjawisko masowe, nie tylko w airsofcie, a i np na forach komputerowych. Po prostu wszędzie, w biedronce również. Bier Pan bo mam i działa. A co miał Pan innego? Eee nic, bo to robi robotę. Jeśli kogoś nie stać na dopasowanie to albo kupi to co jest polecane albo odda do serwisu, oczywiste bo też tak robiłem. Ale trzeba byłoby wymienić kilka, jal nie kilkanaście gumek i niech autor wybierze wedle własnych preferencji lub opini. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts