TYPOWYBURAK Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Cześć. Mam pytanie odnośnie gearbox'a w replice Cm.002 (P&J). Wiem że mocowanie gearbox'a jest z znalu ale czy miało ono prawo się ułamać przy temperaturze +2oC i w momencie w którym świeciło słońce. Bo serwis do którego chciałem wysłać replikę w celu reklamacji i wymiany twierdzą że ta temperatura przyczyniała się do jego rozwalenia a wręcz była główną przyczyną. I moje pytanie jest takie czy serwis ma rację? Nie chce wyjść na buraka więc zwracam się z prośbą do was.Z góry dziękuję za odpowiedź. Ps. Jak by ktoś miał instrukcje od tej repliki prosił bym o wysłanie zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Dużo zależy od poskładania repliki, jakich części użyto, jakiej sprężyny czy replika była szczelna, czy miała sorbopad, wzmocnienia itp. Quote Link to post Share on other sites
TYPOWYBURAK Posted February 25, 2018 Author Report Share Posted February 25, 2018 Dużo zależy od poskładania repliki, jakich części użyto, jakiej sprężyny czy replika była szczelna, czy miała sorbopad, wzmocnienia itp. replika jest w całości stockowa z wyjątkiem gumki hop-up która była wymieniona w serwisie na nową zaraz po zakupie, osobiście w niej nic nie zmieniałem, modyfikowałem itp. Głównie chodzi mi o to czy serwis ma racje czy nie. Bo nie wiem czy dalej się spierać o tą reklamacje czy odpuścić sobie Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 A pisało na sklepie, że zabrania się użytkowania repliki w temp Mniejszej jak +5C ? Oddawaj na gwarancję. Duplo i muszą wymienić Quote Link to post Share on other sites
TYPOWYBURAK Posted February 25, 2018 Author Report Share Posted February 25, 2018 A pisało na sklepie, że zabrania się użytkowania repliki w temp Mniejszej jak +5C ? Oddawaj na gwarancję. Duplo i muszą wymienić Podobno w instrukcji było tak napisane. Niestety nie mam jej temu prosiłem o podesłanie jej bo sam chciałem sprawdzić czy faktycznie tak tam pisze. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 1. Poproś o instrukcję sklep 2. Jeśli w instrukcji nie ma wzmianki o temperaturze, reklamuj 2. Jeśli instrukcja nie jest w języku polskim, reklamuj Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 To ja naprostuję: 1) Było -6 2) Padał śnieg 3) Na full auto wyrzuciło czoło GB z siłą, która złamała komorę hopup w miejscu mocowania zatrzasku lufy. Pozdro :D Ale też jestem ciekaw opinii forumowiczów co do wytrzymałości GB v2 od CM. Jest stockowo radiusowany, u mnie w cm.009 wystrzelił 50k+ kulek, nawet przy -7*C i jest wszystko git. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Nacięcia na cylinder nic nie dają. Nie tam oddawana jest energia, imo to nawet osłabia szkielet. Jeśli replika nie jest szczelna to pierwszy stopień do pęknięcia szkieletu. Sorbopad obowiązkowo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts