SnafuPL Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Witam, chciałbym zacząć przygodę z waszym hobby,pasją i chciałbym się poradzić jaką replikę wybrać do kwoty 1000zł.Pragnę zaznaczyć że jestem kompletnie zielony w tych sprawach i chętnie wysłucham doświadczonych forumowiczów.Nie wizji jakiś wymarzonych modeli, replika ma być solidna i solidnie wykonana.Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Nie masz żądnych preferencji do wyglądu, rozmiaru, wagi? Będziesz z tym biegał jakiś czas, a moja Żona twierdzi że 1000 zł to dużo jak na zabawkę :P Więc szkoda by było kupić coś co się nie spodoba. Najlepsze wypożycz / pożycz od kogoś replikę, pochodź na strzelanki,oglądaj, macaj inne repliki. Airsoftowcy lubią się chwalić swoimi zabawkami, więc raczej zawsze poopowiadają co mają, jak im się to używa, co zmieniali itp. itd. Quote Link to post Share on other sites
SnafuPL Posted March 19, 2018 Author Report Share Posted March 19, 2018 Może faktycznie skoczyć na jakieś spotkanie.I dopiero myśleć o kupnie repliki. Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 (edited) Myśle, że jakaś solidna replika do tysiąca złotych spełni twoje oczekiwania. Nawet minimum wysiłku od siebie. Post w stylu wrzućcie tu swoje propozycje, ja i tak nic nie kupie, bo nie jestem nawet zainteresowany na tyle, by cokolwiek znaleść samemu, czy zadać jakieś sensowne pytanie. Edited March 19, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
SnafuPL Posted March 19, 2018 Author Report Share Posted March 19, 2018 Myśle, że jakaś solidna replika do tysiąca złotych spełni twoje oczekiwania. Nawet minimum wysiłku od siebie. Post w stylu wrzućcie tu swoje propozycje, ja i tak nic nie kupie, bo nie jestem nawet zainteresowany na tyle, by cokolwiek znaleść samemu, czy zadać jakieś sensowne pytanie. Faktycznie troszkę mnie poniosło więc troszkę pogrzebie w temacie i wtedy się odezwę.Moderatora forum proszę o usuniecie tematu z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Faktycznie troszkę mnie poniosło więc troszkę pogrzebie w temacie i wtedy się odezwę.Moderatora forum proszę o usuniecie tematu z góry dziękuje. Nie łam się po to jest ten konkretny dział forum, żeby miało gdzie "nowych" ponieść ;) A o temat się nie martw, jak nikt taki jak teraz ja nie będzie go "podbijał" to sam zniknie ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Dostaniesz w zamian 50 punktów karnych i zakaz zakładania nowych tematów o kotach ;P A na przyszłość to : - rozejrzyj się w tematach przyklejonych - określ do czego ci replika ma służyć ( zielone, cqb, mieszane) - rodzaj repliki (znaczy kałasz, emka czy co innego) Ułatwi to ciut robotę. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 I jeszcze jedno - czy założony budżet jest tylko na replikę czy też inne rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Eeee kto normalny zakłada na starcie kupno czegoś więcej niż repliki? ;) Powiem więcej, jakbym spotkał kogoś kto na początku planując pierwsze zakupy zapytałby po pierwsze o okurary czy maskę na ryło - uważałbym, żeby za blisko niego się nie schylać po mydło :P A tak poważniej co racja to racja, replika to podstawa i wisienka ale trzeba trochę kaski przeznaczyć na to i owo z zakresu BHP choćby ;) Quote Link to post Share on other sites
SnafuPL Posted March 21, 2018 Author Report Share Posted March 21, 2018 (edited) Eeee kto normalny zakłada na starcie kupno czegoś więcej niż repliki? :icon_wink: Powiem więcej, jakbym spotkał kogoś kto na początku planując pierwsze zakupy zapytałby po pierwsze o okurary czy maskę na ryło - uważałbym, żeby za blisko niego się nie schylać po mydło :icon_razz: A tak poważniej co racja to racja, replika to podstawa i wisienka ale trzeba trochę kaski przeznaczyć na to i owo z zakresu BHP choćby :icon_wink: W takim razie biorę się za wszystko po kolei:) Dzięki za odpowiedź koledzy :icon_smile: Edited March 21, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts