WitekAK47 Posted April 19, 2018 Report Share Posted April 19, 2018 (edited) Czy warto kupić nową cymę 522? Zdaje się że to jakaś niskobudżetowa wersja cm. 028 http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Edited April 19, 2018 by WitekAK47 Quote Link to post Share on other sites
ennui111 Posted April 19, 2018 Report Share Posted April 19, 2018 Czy warto kupić nową cymę 522?Zdaje się że to jakaś niskobudżetowa replika w typie cm. 028 http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-522-cyma?from=listing&campaign-id=14To znaczy miałem na myśli nowa tańsza wersja cm 028 Jest to zabawka z metalowym GB. Lepiej dopłacić do cymy (albo najlepiej do rk od boyi) ewentualnie wziąć mp5 Galaxy. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 20, 2018 Author Report Share Posted April 20, 2018 (edited) Jest to zabawka z metalowym GB. Lepiej dopłacić do cymy (albo najlepiej do rk od boyi) ewentualnie wziąć mp5 Galaxy. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Masz na myśli cm.028? Obracam budżetem do 350 zł Edited April 20, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Budżet na replikę czy na wszystko (ochronę oczu przede wszystkim)? Quote Link to post Share on other sites
ennui111 Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 (edited) masz na myśli cm.028?Obracam budżetem do 350 złTak, cm.028. Sorki, za błąd. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edited April 20, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
dominikpiekacz Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Witaj! Z tego co słyszałem, to nie warto inwestować w jakiekolwiek repliki z serii CM.5XX. Lepiej naprawdę zainwestować w 028. Aktualnie kosztuje poniżej 400 PLN. Na którejś stronie widziałem dzisiaj za 369 PLN. Sprawdzona replika na początek. Za te pieniądze super sprawa. W okolicach 400 PLN dostaniesz też jakąś MP5 od firmy JG. Też świetne repliki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 20, 2018 Author Report Share Posted April 20, 2018 (edited) Witaj! Z tego co słyszałem, to nie warto inwestować w jakiekolwiek repliki z serii CM.5XX. Lepiej naprawdę zainwestować w 028. Aktualnie kosztuje poniżej 400 PLN. Na którejś stronie widziałem dzisiaj za 369 PLN. Sprawdzona replika na początek. Za te pieniądze super sprawa. W okolicach 400 PLN dostaniesz też jakąś MP5 od firmy JG. Też świetne repliki. Pozdrawiam. Dzięki. ochronę oczu już mam, to podstawa. tylko wszyscy znajomi mi mówią że nie warto 400 zł na zabawkę. Edited April 21, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Przyzwyczaj się - na każde hobby wymagające wkładu finansowego ludzie krzywo patrzą, chyba że jest to coś popularnego typu kolarstwo albo motocykle. Quote Link to post Share on other sites
Cinmar Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Pójdź na strzelankę i zobacz z czym ludzie biegają. Myślę, że kogokolwiek byś nie poprosił, opowie Ci co nieco o swojej replice i da puścić kilka kulek. Następnie zweryfikuj, czy interesuje Cię zdanie kolegów na ten temat (opcjonalnie gdzie je masz :D). Też to przerobiłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 tylko wszyscy znajomi mi mówią że nie warto 400 zł na zabawkę A czy ci znajomi mają jakieś hobby poza piciem alkoholu/oglądaniem piłki nożnej/graniem w gry komputerowe? Bo tego typu rzeczy mówią w 90% ludzie bez zainteresowań. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 21, 2018 Report Share Posted April 21, 2018 A czy ci znajomi mają jakieś hobby poza piciem alkoholu/oglądaniem piłki nożnej/graniem w gry komputerowe? Bo tego typu rzeczy mówią w 90% ludzie bez zainteresowań. Heh, nie chciałem tego tak dobitnie pisać ;P Ale faktycznie tak jest, czasem mówisz komuś ile wydałeś na hobby i od razu słyszysz "o k***a, ile bym za to wódy kupił!". Przerobiłem to jeszcze na grach bitewnych w liceum i na studiach, nauczony tym doświadczeniem o ASG raczej nie rozmawiam wiele. Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 24, 2018 Author Report Share Posted April 24, 2018 (edited) Akurat niektórzy grają nałogowo, ale np. jeden kolega, 15 lat, ma well d94s i twierdzi że nie ma sensu kupować czegoś lepszego. Jest z niego zadowolony. Z wella ma się rozumieć. Edited April 24, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Akurat niektórzy grają nałogowo, ale np. jeden kolega, 15 lat, ma well d94s i twierdzi że nie ma sensu kupować czegoś lepszego Jest z niego zadowolony Z wella ma się rozumieć A był kiedyś na strzelaniu z tym Wellem? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 25, 2018 Author Report Share Posted April 25, 2018 (edited) tak, wiele razy, nawet mnie to zaskoczylo. ja to bym najchętnie kupił sobie beryla złucznika, ale 1850 zł... na kulki by nie starczylo :icon_mrgreen: Moją kolorowankę potraktuj jako pierwsze oficjalne ostrzeżenie w temacie łamania zasad regulaminu Fo. Arend Edited April 25, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 25, 2018 Report Share Posted April 25, 2018 To następnym razem jak będziesz widział jak ten well strzela, to wiedz, że cm.028 strzeli 2 razy dalej i celniej. A Beryl ASG z łucznika to syf nie warty swojej ceny :/ Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 26, 2018 Author Report Share Posted April 26, 2018 (edited) Ok. Dziękuje wszystkim. A czy ktoś miał tego Beryla w ręce? Niestety przypomina mi on cm 040... Nie miałem na myśli oczywiście beryla wyprodukowanego przez FB Radom, tylko jego replikę. Edited April 26, 2018 by WitekAK47 Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 26, 2018 Report Share Posted April 26, 2018 Beryl, co ciekawe, ma najwyraźniej więcej niezadowolonych właścicieli niż sprzedano sztuk ;) Ale i tak go nie bierz, to mimo wszystko replika z paroma niestandardowymi rozwiązaniami i trzeba mieć do niego cierpliwość. Trudno Ci coś konkretnego teraz doradzić, bo jeszcze chwilę temu miałeś 400 ziko, a teraz rozmawiamy o replikach za prawie 5x tyle :D Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 26, 2018 Author Report Share Posted April 26, 2018 Beryl, co ciekawe, ma najwyraźniej więcej niezadowolonych właścicieli niż sprzedano sztuk :icon_wink: Ale i tak go nie bierz, to mimo wszystko replika z paroma niestandardowymi rozwiązaniami i trzeba mieć do niego cierpliwość. Trudno Ci coś konkretnego teraz doradzić, bo jeszcze chwilę temu miałeś 400 ziko, a teraz rozmawiamy o replikach za prawie 5x tyle :icon_biggrin: Nie,no mówię o tym że jakoś bym z siebie i może wyciągnął 1800 zł, ale to już by był szczyt. Na razie mam jakieś 1100, a minus pieniądze za replikę, to jakieś 700, a jeszcze amunicja, jakiś jeden magazynek... Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Ok, to może taki scenariusz (staram się upchnąć wszystko w 1100 PLN, ale może lepiej przeznaczyć 1000 na lepszą replikę i darować sobie na razie magi i kamizelkę? Ja bym tak zrobił) 5x midcap = 150 PLN Tania kamizelka = ze 100 jak wyczaisz brytyjskiego chesta w DPMie (znacznie lepszy od chińskich kamizelek) - komis, OLX Kulasy G&G 0.25, 2 paczki = 100 PLN Zostaje z 750 PLN. Jak dla mnie to jest: Cyma serii 040, 045, albo 048 w zależności od tego co się podoba i na co sa promocje Gumka hop-up (przezroczysty Guarder, czarna Systema, zielona G&G) z montażem gratis przy zakupie w zależności od sklepu Ładowarka (klon IMAXa B6) i może będzie jeszcze na LiPo, a jak nie to w lecie stockowa bateria ładowana dobrą ładowarką wystarczy póki co. To jest oczywiście jedna z setek kombinacji, jakie można złożyć za 1100 PLN w zależności od: -potrzeb -gustu -planów finansowych na przyszłość Quote Link to post Share on other sites
WitekAK47 Posted April 28, 2018 Author Report Share Posted April 28, 2018 (edited) Ok, to może taki scenariusz (staram się upchnąć wszystko w 1100 PLN, ale może lepiej przeznaczyć 1000 na lepszą replikę i darować sobie na razie magi i kamizelkę? Ja bym tak zrobił) 5x midcap = 150 PLN Tania kamizelka = ze 100 jak wyczaisz brytyjskiego chesta w DPMie (znacznie lepszy od chińskich kamizelek) - komis, OLX Kulasy G&G 0.25, 2 paczki = 100 PLN Zostaje z 750 PLN. Jak dla mnie to jest: Cyma serii 040, 045, albo 048 w zależności od tego co się podoba i na co sa promocje Gumka hop-up (przezroczysty Guarder, czarna Systema, zielona G&G) z montażem gratis przy zakupie w zależności od sklepu Ładowarka (klon IMAXa B6) i może będzie jeszcze na LiPo, a jak nie to w lecie stockowa bateria ładowana dobrą ładowarką wystarczy póki co. To jest oczywiście jedna z setek kombinacji, jakie można złożyć za 1100 PLN w zależności od: -potrzeb -gustu -planów finansowych na przyszłość Na razie nie mam potrzeby kamizelki. A są jeszcze inne rzeczy, nie tylko ''ersoft :icon_mrgreen: ''. Poza tym ja np. handluję walutą i to jest dość duży dochód, bo przy inwestycji 300 zł zarobiłem ostatnio 70. Także chyba narazie kupię chyba cm.028, a może w przyszłości coś lepszego. Dziękuję wszystkim. tak, wiele razy, nawet mnie to zaskoczylo. ja to bym najchętnie kupił sobie beryla złucznika, ale 1850 zł... na kulki by nie starczylo :icon_mrgreen: Moją kolorowankę potraktuj jako pierwsze oficjalne ostrzeżenie w temacie łamania zasad regulaminu Fo. Arend Uważam że jak się kogoś krytykuje za złą gramatykę, to powinno się najpierw sprawdzić swoją. Nie krytykuję Cię. Twoją gramatykę mam... gdzie mam tam mam. Wskazuję Ci tylko że łamiesz regulamin Forum swoim olewactewm zasad pisowni. Bo olewanie wielkich liter, znaków diakrytycznych czy przestankowych to nie gramatyka a lenistwo. Arend Edited April 28, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Na razie nie mam potrzeby kamizelki. Mówiłeś o magazynku, a nosić go gdzieś trzeba ;) No chyba że chcesz mieć dwa hicapy, jeden w replice, drugi w kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts