Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z repliką.

Recommended Posts

Ostatnio napisałem nowy temat o treści nowego akumulatora do mojej repliki i się powiodlo. Problem nie do końca został rozwiązany, generalnie chodzi mi o silnik po którym widać że daje o sobie znaki, chodzi o to że silnik działa dobrze lecz cos go blokuje i nie mogę oddać strzału. Potrzebuje pomocy bo nie wiem co robic, jeśli potrafi mi ktoś pomóc proszę o udzielenie informacji na ten temat. Byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie pomocy w tej sprawie. Z góry dziękuje. :icon_confused:

Edited by arend

Yyyy..... a może chociaż powiesz co to za replika, co siedzi w środku, co było robione?

Replika to Srt-4. Generalnie wysłałem ją na przegląd aby wyjaśnić co się z nią dzieje. Wniosek z tego wynikał taki że nie był naładowany akumulator pomimo ładowania lecz problem pojawił się inny, taki który przedstawiłem na samym początku.

Przyczyn blokowania się silnika jest mnóstwo. Od uszkodzonego silnika, akumulatora, instalacji elektrycznej po nieco bardziej mechaniczne rzeczy takie jak źle spodkładkowane zębatki, źle dopasowany tłok, zakleszczająca się sprężyna. Sporo tego jest, bez rozkręcenia gb nikt ci nic konkretnego nie powie.