Ivanfromrussia Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 Mam problem z moją cymą. Kupiłem 3 midy od cymy i nie podają kulek na auto. na singlu co jakiś czas trafi się pusty strzał, ale na auto to jak seria potrwa dłużej niż 5 kulek to jest to cud. Najdziwniejsze jest to że stokowy hicap podaje świtnie. Ktoś zna przyczynę i/lub rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 A ładowałeś pierwszy raz magazynki zgodnie z instrukcją ładowania midów? Quote Link to post Share on other sites
Ivanfromrussia Posted August 22, 2018 Author Report Share Posted August 22, 2018 W dniu 20.08.2018 o 17:50, Budweiser napisał: A ładowałeś pierwszy raz magazynki zgodnie z instrukcją ładowania midów? kolega mi mówił żeby nic z nimi nie robić tylko ładować do pełna Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 22, 2018 Report Share Posted August 22, 2018 (edited) - podczas pierwszego użycia NIE WOLNO w pełni załadować magazynków, może to doprowadzić do ich uszkodzenia,- w celu zapewnienia bezawaryjnej obsługi NALEŻY magazynek przesmarować za pomocą oleju silikonowego, aplikując go w niewielkiej ilości do otworu wylotowego,- za pierwszym razem NALEŻY naładować magazynek kilkunastoma kulkami, a następnie usunąć je. Czynność tę należy powtarzać, dodając za każdym razem dziesięć kulek, aż do momentu osiągnięcia pełnej pojemności magazynka,- PAMIĘTAJ, po zakończonej grze ZAWSZE usuwaj kulki, NIE POZOSTAWIAJ ich w magazynku, gdyż może to spowodować wcześniejsze zużycie sprężyny,- PAMIĘTAJ o konserwacji za pomocą oleju silikonowego,zastosowanie się do powyższych zasad, zapewni długie, bezawaryjne oraz wolne od zacięć użytkowanie produktu".Informacje pochodzą z taiwangun.com. Edited August 22, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 22, 2018 Report Share Posted August 22, 2018 @Budweiser Ja tam nigdy tej "instrukcji" co do ładowania midów nie przestrzegałem. A już na pewno nie używałem oleju sylikonowego, przecież to zaraz się magazynek zasyfi i kulki będą w oleju przez co kulki też w nim będą i hopek nie będzie za bardzo działał. Jedyny sensowny punk to rozładowanie magazynka po strzelance, ale zdarzało mi się że magi były tydzień naładowane bo zapomniałem i nic się nie stało. @ivanfromrussia Magazynki które kupiłeś były produkcji CYMY? Jakiej firmy kulki używasz? Quote Link to post Share on other sites
Ivanfromrussia Posted August 22, 2018 Author Report Share Posted August 22, 2018 3 godziny temu, Huba_lbn napisał: @ivanfromrussia Magazynki które kupiłeś były produkcji CYMY? Jakiej firmy kulki używasz? Tak od cymy, dokłądnie ten: https://gunfire.com/pl/products/magazynek-mid-cap-do-replik-typu-ak-1152194485.html A kulki Specna arms core 0.25g Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 23, 2018 Report Share Posted August 23, 2018 A te Specna Arms Core to nie jest przypadkiem rebrand Rocketsów? Trzeba by sprawdzić na sprawdzonych kulkach, np. G&G. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts